Официален анонс на електрическия кросоувър Volvo XC40 Recharge

3
1374

Компанията Volvo Cars официално представи електрическият кросоувър Volvo XC40 Recharge, който е първият модел от новата фамилия електромобили Recharge и първият серийно произвеждан електрически автомобил на бранда.

Моделът Volvo XC40 Recharge се базира на компактния кросоувър Volvo XC40 с ДВГ, представен преди две години.

Volvo XC40 Recharge има ново задвижване на четирите колела и два двигателя – един на предната и един на задната ос с обща мощност 300 KW (408 конски сили). Поставени са по 150 KW на всяка ос. Времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е 4,7 секунди, а максималната скорост е ограничена до 180 км/ч.

Захранването на електромобила се осъществява от акумулаторен блок с капацитет 78 KWh, която осигурява пробег от 400 километра според WLTP цикъла. Възможно е да се използват зарядните станции с бързо зареждане и мощност 150 KW. В този режим акумулаторните батерии за 40 минути се зареждат до 80%.

Мултимедийната система се базира на Android и е обединена с фирмените онлайн услуги Volvo on Call на компанията.

Цената на Volvo XC40 Recharge в САЩ след данъчните отстъпки е $48 000. Продажбите на електромобила ще започнат към края на 2020 година.

Volvo Cars заяви, че всяка година ще предлага на пазара нов електрически автомобил. Компанията очаква, че към 2025 година половината от продаваните автомобили ще бъдат електрически, а останалите – хибридни.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
И като свърши батерията по чукарите?
И като свърши батерията по чукарите?

Имаш два варианта: или опъваш соларната палатка и чакаш два месеца слънцето да зареди батериите, или викаш бай Танас с 40-годишната УАЗ-ка да те тегли до най-близката зарядна станция. И му плащаш двойно – веднъж за услугата и още веднъж, за да не ти снима резила 🙂

Мишо
Мишо

А като свърши бензина на УАЗ ката, понеже Танас, не я е заредил и палатка няма да ти помогне.

И като свърши батерията по чукарите?
И като свърши батерията по чукарите?

Като свърши бензина на УАЗ-ката, отиваш с една туба до бензиностанцията и пълниш резервоара. А като падне батерията, ще те пратим тебе да донесеш една кофа ток от най-близката зарядна станция 😀