Официален анонс на електрическия пикап Tesla Cybertruck: автомобил от бъдещето

24
2971

В рамките на специална презентация в Лос Анджелис, показвана в реално време онлайн, Илън Мъск официално представи електрическия пикап на Tesla, предназначен за серийно производство. Електромобилът се нарича Cybertruck (или CYBRTRK). Първият електрически пикап на Tesla изглежда точно така, както го описваше Мъск преди време – футуристичен дизайн в стил DeLorean DMC-12. Появиха се шеги, че Cybertruck прилича на бронетранспортьор от бъдещето, а не на традиционен пикап.

Интериорът на Cybertruck също е твърде необичаен: два реда седалки, голям екран в центъра на предното табло и футуристичен волан.

Всичко това е направено, за да се осигури максималната защита на пътниците и водача. Купето на Cybertruck е направено от свръхтвърда студено валцована неръждаема стомана, а стъклата са бронирани чрез фирмена технология.

Ще има три версии на Tesla Cybertruck, и трите със задвижване на всички колела, но с различен брой електромотори: един, два или три, и с различен пробег – 250 мили (400 км), 300 мили (480 км) и 500 мили (800 км).

Естествено, ускорението също е различно. Базовата версия на Tesla Cybertruck с един електродвигател се ускорява от 0 до 96,6 км/ч (60 мили) за 6,5 секунди, средната версия за 4,5 секунди и старшата версия – за 2,9 секунди.

Като всички пикапи и тук е наблегнато върху възможностите за теглене. Базовата версия може да тегли до 3400 кг (7500 фунта) товар, средната – до 3530 кг (10 000 фунта) и старшата – до 6350 кг (14 000 фунта). Всичките модели могат да бъдат натоварени с до 1600 кг (3500 фунта) товар.

Независимо от модификацията, електромобилът е оборудван с усъвършенствана версия на круиз контрола Autopilot и с адаптивно пневматично окачване за настройване височината на всяка ос в зависимост от натоварването.

Едновременно с Tesla Cybertruck, Мъск показа и електрическо ATV с четири колела, което се събира в купето на Tesla Cybertruck и може да се зарежда от пикапа.

Мъск наблегна върху мощността на електромобила Tesla Cybertruck, който се лекота тегли мощния пикап Ford F150, който се опитва да се придвижва в обратна посока. Наистина впечатляваща сцена.

Показани бяха и разнообразни тестове на здравината на новия електромобил на Tesla. Мъск каза, че купето на електрическия пикап издържа на изстрел с 9 мм калибър. Навярно за САЩ това е от голямо значение.

Компанията вече започна да приема в своя сайт предварителните поръчки за закупуването на Tesla Cybertruck, като е необходимо да се направи депозит в размер на $100. Мъск обяви и цените. Най-евтиният модел Tesla Cybertruck струва $39 900, средният – $49 900 и най-мощният е с цена $69 900. Серийното производство на базовата и средната версия на електрическия пикап започва в края на 2021 година. Производството на топ-модела ще започне в края на 2022 година.

Директни конкуренти на Tesla Cybertruck са електрическите Ford F-150 и Rivian R1T.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
17 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

DeLorean е красив и ми харесва, това не ми харесва ама никак. Всичко друго от цената до характеристиките няма еквивалент, страхотен пикап.

Чип за зеле
Чип за зеле

Характеристиките му може да са страхотни, но това което продава колата е външният вид, а честно казано, не бих искал никой да види подобно грозилилище паркирано пред къщата ми.

Dave
Dave

На мен пък взе да ми харесва. Илон специално предупреди че това няма да е за всеки.

естествено, че не е за всеки
естествено, че не е за всеки

Това недоразумение е само за баламурници, които биха се вързали на измамите на Мъск – човекът взе парите и каза „Ще видим…“ 😀 Уж имали готов прототип, обаче парите ги искат сега, а производството започва след 2-3 години… евентуално… ако не възникнат някакви оправдания за забавяне, каквито Мъск е цар да измисля… И от започването на производството до произвеждането на ВСИЧКИ капарирани пикапи – още минимум 3-4 години… А по него време VW Group и китайците кой знае какво ще предлагат – вероятно със значително по-добри характеристики и на доста по-ниска цена…

Чип за зеле
Чип за зеле

След анонса на пикапа акциите тръгнаха надолу, което значи не е харесал и на по-сериозните чичковци.

Veso
Veso

Честно казано на живо DeLorean не е толкова красив. но това си е въпрос на вкус.

dsaa
dsaa

Реших, че формата е такава, защото това евентуално ще са слънчеви панели, но явно е просто един грозен пикап.

Name
Name

Хахаха. Ама как му натрошиха страничните стъкла. От мерак да покажат колко са нечупливи. Напомни ми за едни други презентации на прозорци / Windows/ и сините им екрани.
А относно дизайна. Всичко ново е добре забравено старо. Наистина е взет от Блейд Рънър …… ам от филма през 1982г. Едно такси се шматкаше там с абсолютно същият дизайн.
Успех.
Наистина ще пуснат най-накрая модел “ дялaн с теслата „.

jojopara
jojopara

Предлагам авторите на статииге, които най-вероятно са и преводачите им да заеб-т българския език съвсем. За да не се мъчат просто. Секцията „Обяви“ да се прекръсти на „“Анонси“; да не се търси българско съответстие на „адресира уязвимостта“, защото свикнахме и ще ни е мъчно да говорим и пишем на български!

Палуестиниец
Палуестиниец

Грозно, по-грозно, най-грозно…

ллл
ллл

А леле какъв е този ръб? Интериора прилича на хола на някакви снобари. Тези тотално изтрещяха

Lowcow
Lowcow

Такива коли рисувах като бях на 3 годинки.

the professor
the professor

прилича на делориан, но повече ми прилича на стелт наколела…

gad
gad

На мен пък ми харесва. Работата на пикапа не е да е красив, а да е здрав, мощен и проходим, за да се върши работа с него, не да караш децата до детската градина.

Станислав
Станислав

Има място за много деца!

american pig
american pig

Има място за мнoго китайчета 🙂 За американчета – максимум 3, при наличие на четирима възрастни, защото иначе ще се надхвърли товароподемността от 1600 кг 😀

Aperture
Aperture

Толкова е грозен, че ще се продава като топъл хляб!!