Daimler AG официално представи луксозния електрически кросоувър Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Автомобилът е характерен не само с екстравагантния си екстериор, но и с луксозния си интериор от лукс клас с необичайни елементи – ниша с кафеварка и малки вази за цветя.

Както всеки друг Maybach, и този електромобил е направен с максимално удобство за хората на задните седалки. Поставени са кожени кресла с масажиращи функции. Купето е облицовано с натурално дърво и полиран метал. Предлагат се индивидуални настройки на звука, осветяването, климатика и т.н.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury е мощен. Електромобилът е оборудван с четири компактни електродвигателя с обща мощност 550 KW (750 конски сили), които осигуряват независимо задвижване на всяко колело. Максималната скорост е ограничена от бордовия компютър до 250 км/ч. Използват се 80 KWh батерии, достатъчни за 500 км пробег по NEDC или 320 км по EPA цикъла.

Акумулаторният блок поддържа технологиите за бързо зареждане. Зарядна станция с мощност 350 KW само за 5 минути зарежда електрическа енергия за още 100 км пробег. Автомобилът може да се зарежда и от обикновената електрическа мрежа. Предлага се и фирмено безжично зарядно, понеже електрическият Maybach може да се зарежда по индуктивен път.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари