Официален анонс на серийния електромобил Opel Corsa-e

5
1315

Състоя се официалният анонс на електромобила Opel Corsa-e, по време на който бяха обявени и техническите характеристики на новия електрически автомобил.

Това е шестото поколение на компактния модел Opel Corsa, в което ще има бензинов, дизелов и вече – изцяло електрически модел. Първото поколение Corsa излезе през 1982 година и оттогава автомобилният производител е продал над 13,6 милиона бройки от този модел.

Електромобилът Opel Corsa-e е оборудван с електрически двигател с мощност 100 KW (136 конски сили), а капацитетът на акумулаторния блок е 50 KWh. Характеристиките са идентични с тези на Peugeot e-208, базиран на същата платформа e-CMP.

Пробегът с напълно заредената 50 KWh батерия е 330 км по WLTP цикъла. Поддържат се всички видове зареждане, включително и бързия режим от 0 до 80% за 30 минути. Производителят дава 8 години гаранция за качество. Пробегът се променя с помощта на режимите Normal, Eco и Sport, които променят динамиката и рекуперацията на енергия.

Въртящият момент е 260 nm което дава възможност на Opel Corsa-e да се ускорява от   0 до 50 км/ч за 2,8 секунди, а от 0 до 100 км/ч – за 8,1 секунди.

В таблото е вграден 7 или 10-инчов дисплей. Вградена е информационната система Opel Connect, а чрез технологията IntelliLux LED Matrix автоматично се настройват светлините на фаровете за оптимална видимост.

Засега цените не са обявени.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

23 000 паунда – цена в Англия……доста скъпичко ми се вижда!

...
...

Направо си е евтина. Всичко с подобни х-ки отива на 70к+ лв.

Радо
Радо

Не забравяй , че луксозните модели са толкова. Опел е сравнително от евтините марки коли , а Корса е от най – малките/евтините модели на Опел.
70к може да струва Астра Е примерно?

Mike Varnenchik
Mike Varnenchik

Ще ми е интересно подробно сравнение с близнака му – Peugeot e-208 – и най-вече описателно сравнение на еднакви пакети оборудване спрямо цена.

Гадьо
Гадьо

То Опел е собственост на Пежо-Ситроен, така че само емблемата е различна, другото е едно и също.