Официален анонс на услугата Microsoft Stream

0
30

Преди около 10 години Microsoft стартира своята първа стрийм-услуга Soapbox, която не стана популярна и имаше проблем с филтрирането на съдържанието. В крайна сметка онлайн-услугата бе спряна, без да успее да се противопостави на YouTube и другите популярни уеб-ресурси от подобен род. Сега Microsoft иска да опита отново, но този път със стрийм-услуга за корпоративни клиенти.

 

В корпоративния блог на Microsoft бе анонсирана видео-услугата Microsoft Stream за предприятия от всякакъв вид и калибър, които искат да обменят и споделят видеоклипове с максимална информационна безопасност. Всеки желаещ с корпоративна електронна поща може да получи достъп до предварителната версия на услугата.

Microsoft Stream дава възможност за споделяне на видео и поставя тагове за обмен на клипове в корпоративните мрежи, поддържа хаштагове, харесвания и търсене. Осигурени са безопасен достъп и защита при използване на Azure Active Directory. Поддържат се drag&drop за видеата, след което видеото е достъпно с помощта на препратки в електронната поща. С използването на малко HTML код видеото може да се вгражда в уеб-сайтовете.

Програмистите имат достъп до Microsoft Stream API за интегриране на различни приложения за Stream. Регистрацията за използване на услугата става на адрес stream.microsoft.com.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари