Hublot е ново име в смартуоч бизнеса, но френската компания има голям опит в часовникарската индустрия. Сега тя разкри и първия си умен часовник, който работи с Wear OS (новото име на Android Wear) на Google.

Джаджата е изработена заедно с ФИФА с идеята да бъде пусната под гръмкото име Big Bang Referee 2018 World Cup Russia и посветена на предстоящите футболни финали в Русия. От часовника ще бъдат изработени ограничено количество бройки – само 2018.

Устройството е изработено от титан и циферблатът е оякчен допълнително. AMOLED дисплеят с резолюция 400х400 има както аналогово, така и цифрово време. Батерията издържа само около ден, но пък часовникът спокойно може да се ползва под вода.

Връзката със Световното по футбол е, че 15 минути преди началото на всяка среща часовникът ще ви уведомява за предстоящия мач. На него ще научавате още головете, смените, жълтите и червените картони.

Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia работи с телефони с Android 4.4 или iOS 9 и по-нова. Цената му е 5200 долара, така че откровено не е за всеки. Продажбите стартират през април.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Батерията издържа само около ден“
ха-ха

e-mil
e-mil

„Hublot… френската компания има голям опит в часовникарската индустрия“

Швейцарска е компанията. Преди време влезе в един френски конгломерат, но това не я прави по-малко швейцарска.
И няма чак голям опит – по-малко от 40 години (в сравнение със старите швейцарски фирми).

допълнение
допълнение

Ъбло е измислена фирма, произвеждаща часовници за парвенюта с много пари и малко мозък. Опитват се да продават пластмасовите си боклуци на цените на големите – Вашерон, Патек, Юлис… Но човек с вкус не би сложил недоразуменията им на ръката си, ако ще и без пари да му ги дават.