Официално: повечето виртуални машини няма да работят в средата на Windows 11

13
3958

Microsoft официално заяви, че повечето (ако не и всички) виртуални машини, създадени досега и активно използвани в различните версии на Windows, няма да работят с новата Windows 11. Причината е в характерните особености на реализацията на новата архитектура на тази операционна система.

Голям брой тестери вдигнаха тревога, след като инсталираха най-новото обновяване за Windows 11 в рамките на програмата за масово тестване Windows Insiders. Един през друг започнаха да съобщават, че след инсталирането на този ъпдейт, техните досега използвани виртуални машини са престанали да работят. Оказа се, че причината за това е грешка при работа с модула TPM 2.0.

По-късно Microsoft публикува пост в своя официален форум със служебна информация за представените досега обновявания. В документацията за билда Windows 11 Insider Preview Build 22000.194 софтуерният гигант потвърждава, че сега, за стартирането на виртуална машина за тестването на Windows 11, е необходимо тя да поддържа взаимодействието с TPM 2.0 модула.

В своя официален сайт Microsoft допълни, че създадените по-рано виртуални машини, в средата на което се инсталират и тестват компилациите Insider Preview, могат и да не се обновят с излизането на тази версия. И още, в Hyper-V съвместимите виртуални машини трябва да бъдат създадени като виртуални машини от второ поколение.

Това означава, че на практика Windows 11 ще работи единствено с VMWare Workstation Pro или Hyper-V Manage, който е включен в ОС Windows 10 Pro и Enterprise Windows.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари