Официално: Intel стъпват на телевизионния пазар

0
31

Една от най-зле пазените тайни в технологиите току що бе потвърдена. Intel действително имат намерение да стъпят на телевизионния пазар. Нещо повече, компанията вече разработва интернет-базираната си телевизионна услуга както и сет-топ приемника, който ще я поддържа. Информацията бе потвърдена от корпоративния вицепрезидент на Intel Ерик Хъгърс.

Хъгърс разкри, че компанията му работи вече година върху основаването на група на име Intel Media. Това е чисто нов отдел в Intel с нови служители подбрани доста внимателно. Сред тях има медийни експерти работили в компании като Apple, Netflix и Google. Екипът от служители в момента е впрегнал всичките си усилия в разработването на интернет телевизионна платформа, уверява Хъгърс.

Intel Media вече са си поставили амбициозната цел „да направят най-добрата интернет телевизионна услуга на всички времена“. Хъгърс допълни, че ТВ приемника, който ще поддържа въпросната услуга, ще може да бъде купуван директно от тях и ще осигурява не само телевизия на живо, но и неща като теглене на видео, работа с приложения и така нататък. Вицепрезидентът се надява, че все още безименните продукт и услуга ще бъдат пуснати на пазара още тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари