Microsoft потвърди слуховете, блуждаещи в Мрежата през последните няколко дни, а именно, съкращението на няколко хиляди души. Новата вълна по оптимизация на персонала ще засегне около 10% от маркетинговия отдел на корпорацията.

Към днешен ден в маркетинга работят около 50 000 души в целия свят и съкращенията би трябвало да засегнат около 5000 специалиста. Но Microsoft официално обяви, че ще бъдат уволнени не повече от 3000 души, като някои от тях ще бъдат пренасочени към други отдели.

Това реструктуриране се прави с цел избавяне от бумащината и бюрокрацията, при която много сделки преминават през ръцете на твърде много служители и всички процеси стават бавни и тромави. Сегашният генерален директор на Microsoft Сатя Надела е твърд привърженик на ликвидирането на ненужните слоеве на управлението и тези уволнения са потвърждение на тази линия.

Юли месец за Microsoft се превърна в нещо като месеца за съкращения. Преди година софтуерният гигант обяви, че започва оптимизацията на своя мобилен отдел, останал след придобиването на Nokia. Тогава бяха съкратени 2850 специалиста.

Корпорацията официално обяви пред CNBC: „Microsoft започва тези промени с цел да предостави на потребителите и партньорите най-добрите онлайн услуги. Днес започнахме да уведомяваме нашите служители, че техните работни места се разглеждат или са премахнати. Както повечето съвременни компании, и ние редовно преразглеждаме своя бизнес модел„.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари