Охайо е първият щат, разрешил плащането на данъци с биткойни

4
383
Властите на щата Охайо първи в САЩ разрешиха на компаниите, регистрирани в този регион, да плащат данъчните си задължения в биткойни. Информацията е на изданието TechCrunch.

За да могат да плащат данъците с с криптовалута, предприемачите трябва да се регистрират в уебсайта OhioCrypto.com. В закона, подписан от местното правителство, изрично се казва, че с биткойни могат да се плащат всички задължения от този тип – от акциза на цигарите до застрахователните вноски на служителите.

Главният финансист на Охайо Джош Мендел заяви, че приемането на криптовалутата като законно средство за заплащане на данъците ще укрепи статута на този регион като един от най-технологично развитите в САЩ.

Сега финансовите експерти се питат, дали властите на Охайо не са закъснели с въвеждането на криптовалутни активи в държавната данъчна система. Причината е, че вчера за първи път от месец септември курсът на биткойна падна под $4000. Понижаването на курса може да бъде обяснено с ограниченията за добив на криптовалута в различните държави, както и с многобройните забрани за търговия с биткойни. Някои анализатори считат, че интересът на инвеститорите към биткойна е намалял и от пазара са се махнали повечето спекуланти.

На фона понижаването на курса на първата в историята криптовалута, броят запитвания на думата Bitcoin в търсачката на Google е нараснал с 30%.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Cisa
Cisa

интересът на инвеститорите към биткойна е намалял
и от пазара са се махнали повечето спекуланти

Добре.

ВIP – цената се опр. от алгогоритъм вътре в bitcoin core
% растеж на цената за 1 г. = броя транзакции в сек./ 20

къде сте бе хейтърчета?
къде сте бе хейтърчета?

САЩ първи премахнаха златното покритие на USD през 1971 и целият свят ги последва за собствените си валути
САЩ сега първи узаконяват круптовалута като законно разплащателно средство и целият свят ще ги последва

Cisa
Cisa

Джон Лоу първи прави хартиен балон(1718-1720) във Франция

Истински европейски балон – англичанин прави балон във франция за щата мисисипип и бяга в италия за да се спаси.

banker. bg/sudbi/read/genialnata-ideia-na-moshenika-djon-lou

Cisa
Cisa

Лоу убеждавал присъстващите, че парите имат самостоятелна ценност и ако златото се замени с по-евтини материали – например хартия, държавата ще може безкрайно да увеличава богатствата си с помощта на обикновени емисии. Властите и преди прибягвали до подобни рецепти в кризисни ситуации (когато например спешно били необходими средства за издръжка на армията). Монетните дворове секли монети от злато и сребро с по-нисък карат или намалявали теглото им. А когато работите вървели съвсем зле, хазната фабрикувала откровени фалшивки Заради подобни волности английският монарх Хенри VІІ си спечелил обидното прозвище Стария Меден Нос – тънкият слой сребро върху кралския профил на пуснатите… Виж още »