Броени дни ни делят от появата на електрическо Mini.
Идващата след броени дни 2019 г. ще отбележи емблематична нова глава в историята на симпатичната марка Mini. Тогава трябва да видим първият електрически модел серийно производство, който компанията показа през лятото на тази година. Наречен просто Mini Electric, неговият дизайн е комбинация от обновената визия на моделите от 2018 г. И аеродинамичните елементи на концептуалният е-модел – всичко това с щипка от традиционния асиметричен дизайн на волана от 80-те години.

Най-напред е-концепцията на Mini бе показана по време на тестове в Алпите, за да се види поведението на автомобила при особено ниски температури.

„Електрическият ни модел отговаря на новите предизвикателства така, както оригиналният направи това през 1959 г.“, казва компанията.

Конкретните параметри на модела все още не се знаят, но най-новата версия на електрическия i3 на компанията-майка BMW осигурява около 300 км пробег при 180 коня. Новите електрически коли на Mini ще се произвеждат в завода в Оксфорд точно 11 години след появата на също толкова иновативната и лимитирана Mini E серия, от която и съществуват само 600 бройки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за