Популярният италиански интернет портал surface-phone съобщи, че Microsoft възнамерява изцяло да преработи основния елемент на своята операционна система – десктопа.

Подобна информация имаше и преди, а сега surface-phone потвърждава, че от Windows 10 ще бъде премахнат десктопа, към днешен ден използван от милиарди хора. И наистина, десктопът още от времената на Windows 95 не е съществено променян, въпреки че бе многократно допълван и подобряван.

За разлика от сега, новият десктоп ще стане универсално приложение. Приложението ще има редица нови възможности и функции, а уиджетите ще бъдат интегрирани много по-дълбоко. Според тази информация, след това огромно нововъведение Windows 10 ще заприлича донякъде на десктопите в ОС Android, които са адаптивни.

Новият десктоп-приложение носи името CShell и се състои от три допълнителни модула – Polaris, Aruba и Oasis. Именно първият от тях е Универсалният Десктоп, двата останали са графични среди за Surface Hub и за виртуалната реалност. Очевидно е, че предстоят глобални промени, може би в началото на 2018 година, когато се очаква Microsoft да представи поредното голямо обновяване на Windows 10.

Всичко това изглежда съвсем логично в светлината на стремежа на Microsoft да направи Windows 10 универсална във всяко отношение. Вече се знае, че до края на годината трябва да излязат лаптопи с Windows 10 за ARM процесори, на които могат да се стартират всякакви игри и приложения, и които имат 10-14 часа автономна работа.

48
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
32 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
23 Автори на коментарите
???нАК-47СвободенДо KillwinПолзвател на MS Win 10 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Свободен
Свободен

Направо го закривайте този боклук.

Windows 10
Windows 10

Откриването предстои!

Пазарно стопанство, свободна икономика
Пазарно стопанство, свободна икономика

Като един Мак потребител одобрявам тази стъпка. Бъдещето е в единни устройства.

oO0D
oO0D

Бъдещето е в идиотията.

Пазарно стопанство, свободна икономика
Пазарно стопанство, свободна икономика

Пазарът показва друго.

???
???

А пазарът от какви потребители мислиш, че изобилства?

Анонимен
Анонимен

От XP насам „новостите“ на M$ винаги са били влошаване на съществуващото положение. Направо ме втриса при всеки подобен анонс, щото служебно съм принуден да ползвам техните боклуци.

Windows 10
Windows 10

Най-доброто правено от Windows XP насам!

bumble
bumble

Само тъпи Линукс комплексари по коментарите!!!

Windows 10
Windows 10

Да и са станали вече за смях!

Killwin
Killwin

Чичо ти Бил стана мултимилиардер от такива балъци като феновете на „Линдолс“.Чудих защо пуснаха безплатен ъпдейт, а то било като пръднеш и да разберат какво си ял.

До Killwin
До Killwin

Уиндоус – не “Линдoлc”!

OZZY
OZZY

В windows е истината и само истината.

Windows 10
Windows 10

Да! То това си и личи!

Oracle
Oracle

Ейййй … много злоба тук се излива бре … И се чудя, мамка му, е как тука коментират представителите на „Свободата“, една ОС, за които всички те се кълнат, че е прокажена и не я инсталират на всичките си остарели железа … Ай спрете се малко, хем не я използвате, хем пишете какво било и как било. Това е някаква … сляпа омраза, която, струва ми се е породена единствено и само от липсата на познания и опит с бизнес приложения. Един прост пример давам – наскоро се ъпгрейднах, миналия месец. Intel 8700K, Z370 AORUS Gaming 7, Samsung 1TB, 960… Виж още »

Свободен
Свободен

Драйвери има…в Линукс 4.14, който излезе преди седмица. Драйверите за Линукс са си в самия Линукс, не се инсталират допълнително…това да не ти е Виндовс, да теглиш 2 ГБ и да ги инсталираш 1 час? И след първия ъпдейт не работят? То бива да си неграмотен, ама ти си тръгнал акъл да даваш? Я се скрий!

Oracle
Oracle

Свободен, от наличието на мозък …
Отново озлобената аудитория напира …
Като педерасите сте, мама му стара …
Не можете да приемете, че това, което защитавате е загубена кауза.

Свободен
Свободен

Както си знаех, нито един аргумент. Неграмотния простак освен да обижда друго не може!

Свободен
Свободен

Поредния неграмотен простак с Виндовс.

Oracle
Oracle

А бе пич „Свободен“ … да не казвам Горски …
Иди пийни една студена водица.
Ползвай си там недодяланата ОС и спри да се пеньосваш…
То да беше … да ти го набие човек, ама мозък … няма как.
Отново – няма драйвери, няма игри, няма качествени бизнес приложения, нама … нищо …

Като катерича хралупа си 🙂

Свободен
Свободен

А бе пич, най-мощните компютри в света работят само с Линукс, за тях има драйвери, а за твоята умряла щайга нямало? Ето ти статия:
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-500-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%be%d1%89%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%83%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d1%8e%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%b2-%d1%81-265768.html

Oracle
Oracle

@Свободен
Приятел … да не си паднал от луната?
Или пък не си си вземал хапчетата редовно …

Тук говорим за масовия потребител, супер-дупер машинките нямат значение …
Ама де да знам, ти сигурно имаш две-три такива вкъщи…

Свободен
Свободен

Какво ще еб3ш като на теб дори не може да ти стане от нерви и злоба? Сигурно вечер взимаш успокоителни, за да заспиш…

Кольо
Кольо

Откакто на бял свят се появява първото истинско ПЦ през 1974г. до момента производителността на персоналните компютри е нараснала вероятно милиард пъти. Междувременно микромеките докараха операционните си системи от първите версии на DOS до последният(засега, или завинаги) Windows 10, са се изредили над 25 „стабилни“ основни версии и безброй междинни стабилни, а също и нестабилни предварителни версии. Но все още не мога да се изправя пред ПЦ-то си и да му кажа: Ей паляк, направи ми кафе“, след което да последва желания резултат. 😀

Капиталист
Капиталист

Напротив, ако живееш в цивилизована държава има много домашни продукти свързани към бъдещия HomePod, Alexa, Google Home и други, които работят с твоя компютър в джоба, който през интернет казва на домшания помощник, който активира вързаната кафеварка към това SDK, наред с колата, климатика, пералнята, фурната, дори камерата и звънеца на вратата. Това, че живееш в неразвита посткомунистическа скапана България не значи, че в света нещата са като тук.

Nick
Nick

Ако това е разбирането ти за цивилизована държава, не благодаря! Живей си ти в тази социалистическа утопия с капиталистически привкус и се радвай на Оруелският реализъм….

Капиталистичеки боклук
Капиталистичеки боклук

И колко ти плащат да ругаеш по родината си маймуно пропаднала? 0.2$ на пост? Палячовци нещастни, членове на шибана пропагандна машина. Никога не сте знаели как да градите, а само да съсипвате.

Капиталист
Капиталист

Държавата на охранителя на Бай Тошо е твоя, не моя. Ако искаш да се вдигне въстание за да освободим Родината от децата на комунистите, бих го финансирал. Тази държава е толкова твоя, колкото е била османската империя – и двете работят срещу теб. Вместо да те е яд какви сме назадничави, защо не помислиш как да бъдем успешни като западните държави, към които бягат масово младите хора.

Не съм робот
Не съм робот

Аха, ще връщат пак плочките. Нека, нека, харесва ми, когато идиотът е неспособен да се учи от грешките си. То е ясно, че отдавна микромек е подразделение на NSA и желанията на потребителите отдавна не са им приоритет, нито някакъв прогрес. Приоритет е да си набутат шпионското недоразумение на всички платформи и за това ще го дялкат, ще го „ъпдейтват“, докато овцете се дресират и свикнат с глупостите. Десктопът е тежък за мобилни платформи и ARM (или поне микромек не могат да го направят да не е тежък), махаха го, по-подразбиране, имаше рев и съпротива и се наложи пак да… Виж още »

Windows 10
Windows 10

Хахаха… „идиотът е неспособен“, „шпионското недоразумение“, „овцете се дресират и свикнат с глупостите“, „малоумните апове“, „малоумната шпионка 10″… Какви са тия глупости, г-н Робот?

Хиху
Хиху

Хора, моля ви се. Бъдете разумни! Всеки има право на избор. Не искаш Windows, не ползваш. Има толкова много алтернативи. За всеки проблем си има решение.

АхОх
АхОх

Съгласен съм с Хиху – хубаво е че сега има iOS, Linux, Android, Windows и др.
Най-накрая имаме алтернативи и то на добри цени.
Това е супер и ме прави щастлив.

Тахтун
Тахтун

Не мога да се начудя на детинските ви препирни! На когото му наресва Уиндоус – да го ползва, на когото не – друго. А нашият фатмак казваше „един харесва попа, друг – попадията“! Сигурно съм ясен, ако не – лошо за техническата част от форумците на Калдатата.