Популярният италиански интернет портал surface-phone съобщи, че Microsoft възнамерява изцяло да преработи основния елемент на своята операционна система – десктопа.

Подобна информация имаше и преди, а сега surface-phone потвърждава, че от Windows 10 ще бъде премахнат десктопа, към днешен ден използван от милиарди хора. И наистина, десктопът още от времената на Windows 95 не е съществено променян, въпреки че бе многократно допълван и подобряван.

За разлика от сега, новият десктоп ще стане универсално приложение. Приложението ще има редица нови възможности и функции, а уиджетите ще бъдат интегрирани много по-дълбоко. Според тази информация, след това огромно нововъведение Windows 10 ще заприлича донякъде на десктопите в ОС Android, които са адаптивни.

Новият десктоп-приложение носи името CShell и се състои от три допълнителни модула – Polaris, Aruba и Oasis. Именно първият от тях е Универсалният Десктоп, двата останали са графични среди за Surface Hub и за виртуалната реалност. Очевидно е, че предстоят глобални промени, може би в началото на 2018 година, когато се очаква Microsoft да представи поредното голямо обновяване на Windows 10.

Всичко това изглежда съвсем логично в светлината на стремежа на Microsoft да направи Windows 10 универсална във всяко отношение. Вече се знае, че до края на годината трябва да излязат лаптопи с Windows 10 за ARM процесори, на които могат да се стартират всякакви игри и приложения, и които имат 10-14 часа автономна работа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

51 коментара за "Очакват се глобални промени в ОС Windows 10"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка