Още един патент на Apple е признат за невалиден

3
37

Патентното ведомство на САЩ преразгледа патент с номер № 7844915, принадлежащ на компания Apple от 2010 г.

Патентът описва реакцията на електронно устройство (например, смартфон или таблет) при докосване на сензорния му екран, в частност жеста „pinch-to-zoom“, чрез който потребителят може да променя мащаба на изображението.

Патентното ведомство е признало за недействителни всички точки от описанието на патента (общо 21), на основание, че подобни решения са включени и в предишни патенти.

Точно същата присъда, два месеца по-рано, сполетя и друг патент на Apple – с № 7469381. Той описва „пружиниращото превъртане“ – визуален ефект, който в iOS и OS X обозначава горните и долните граници на списъците.

Патентите № 7844915 и № 7469381 са включени в списъка на патенти, в нарушение на които през лятото на 2012 г. бе призната за виновна компания Samsung. Според съдебното решение корейската компания трябваше да плати на Apple обезщетение в размер на 1 милиард долара.

Във връзка с преразглеждането на патентите Samsung се е обърнала към Федералния съд в Сан Хосе, който води съдебното дело между двете компании, с искане за нов процес.

Apple и Samsung водят спор за патенти от април 2011 г. Компанията на Тим Кук се опитва да докаже, че корейците копират елементи от интерфейса на мобилната операционна система iOS, както и облика на устройствата на Apple.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари