13.9 C
София

Още подробности за това как ще работи Firefox под Windows 8

Най-четени

След пускането на първата публична версия на браузъра Firefox с интерфейса Modern UI за Windows 8, на повърхността започнаха да изплуват и допълнителни подробности за характерните черти на този продукт. Един от програмистите на Mozilla публикува в личния си блог информация, която подсказва какво могат да очакват хората от тази и финалната версия на Firefox с Modern UI, съобщи Neowin.

Първото уточнение е, че настолната версия на Firefox ще отговаря за обновяването на стандартния облик и този, предназначен за работната среда Metro. Това означава, че по време на ъпдейтването потребителите трябва да затворят Metro версията и да оставят активна само обикновената. В противен случай може да получат съобщение за грешка. Този проблем важи само за сегашните версии и ще бъде решен с някое от следващите обновления.

Сред характерните черти на браузъра с Modern UI ще бъде стартовият екран, оптимизиран за сензорни екрани с плочковидни бутони, поддръжка на жестове и вграден четец за PDF файлове.

Предварителната версия на браузъра не поддържа Flash или плъгини. Те ще се появят на по-късен етап. Системните изисквания са същите като на самия Windows 8, но все още няма поддръжка на DirectX 9. За сметка на това вече работят неща като проверката на правописа, бързия преглед на текущи сайтове в настолната версия на браузъра и екранната клавиатура.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини