Още трима напуснаха BlackBerry

0
30


BlackBerry потвърдиха новината за напускането на още трима от мениджърското звено на компанията. Това са вицепрезидентът на производствения отдел Кармин Арабиа (Carmine Arabia) и други двама вицепрезиденти в компанията – Дъг Козак (Doug Kozak) и Греъм Уитингтън (Graeme Whittington).

Последните напуснали компанията са само малка част от дългия процес на раздяла между BlackBerry и служители на компанията от нейния среден и висш мениджърски ешелон. В опитите да спаси компанията от главоломното пропадане през последните години, нейният изпълнителен директор Торстен Хайнс обяви триетапен спасителен план за спасението на компанията. Дали настоящето напускане на Арабиа, Козак и Уитингтън е част от него, не е известно.

Въпросният „триетапен план“ е в т.нар. си „втора фаза“. Стотици са служителите на BlackBerry, които се наложи да се разделят с компанията, след като канадската фирма среща главоломен спад в дяла си на смартфон пазара. Миналият месец компанията съкрати 250 служители. Компанията напусна и човекът, който отговаряше за BlackBerry PlayBook, след като стана ясно, че таблетът няма да получи така нужния ъпгрейд до BlackBerry 10, което сложи и фактически край на устройството.

Именно неуспеха в предоставянето на по-широка гама устройства с новата операционна система на компанията, според специалисти, е един от големите неуспехи на BlackBerry.

Интересно е, че самият Хайнс изглежда спокоен за всичко това, като помоли за търпение до края на изпълнението на плана му, отхвърляйки мненията, че BlackBerry 10 се е оказала поредния провал на компанията, а инвеститорите, които искат продажба на компанията или част от някои от все още ценните активи на BlackBerry се увеличават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари