Оracle придобиха Xsigo

0
39

Само дни след като от VMware анонсираха придобиването на един от пионерите в мрежовата виртуализация Nicira за 1.3 млрд. долара, от Oracle обявиха, че са придобили също компания, специализирана във виртуализирането на мрежи. Името и е Xsigo

Технологията, разработена от Xsigo позволява на потребителите да създават свои, софтуерно-базирани мрежи в рамките на дейта центрове си. От компанията уточниха, че това позволява на клиентите им да подобрят сериозно компонентите съставляващи мрежовата им инфраструктура и да се лишат от някои от конфигурационните дейности, които е нужно да бъдат извършени при установяването на нови виртуални сървъри.

Благодарение на това, че притежават Sun Microsystems, Oracle продават мрежово оборудване за сървъри и решения за съхранение на данни.

По-рано тази година пазарни анализатори от IDC предвидиха, че пазарът на софтуерно-базираните мрежови технологии ще нарастне от 200 млн. долара в момента, до два милиарда долара до 2016 година.

Финансовите условия по сделката не се обявяват. От Оракъл заявиха, че двете компании ще продължат да съществуват отделно (засега). Базираната в Сан Хосе, Калифорния (САЩ), Xsigo, е шестата придобивка на Oracle тази година след няколко сделки с доста висок профил между които тези за Collective Intellect и Vitrue.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари