Павел Дуров: Новата политика на WhatsApp предизвика масовото бягство на потребители към Telegram

13
2410

Основателят на Telegram Павел Дуров публикува нов интересен пост, който заслужава да му се обърне внимание. Дуров счита, че Марк Зукърбърг най-внимателно се интересува от причините за популярността на неговия месинджър.

Дуров разкри каква е тайната на популярността на Telegram:

„Уважавайте своите потребители“ – заяви създателят на този месинджър.

Дуров отбелязва, че според наскоро направеното обновяване на политиката за конфиденциалност, потребителите във Facebook месинджъра WhatsApp трябва да се съгласят да дават личните си данни на информационните системи на Facebook.

И още, Дуров е на мнение, че Facebook води нечестна конкурентна борба. Той директно заяви, че социалната мрежа използва специални ботове, които разпространяват фалшива информация – те хвалят WhatsApp и ругаят Telegram. Той съобщи още, че през 2019 година Facebook е дала за рекламни цели около 10 милиарда долара, като част от тези парични средства са използвани за разработване на софтуерни роботи, както и за редактиране на статиите за WhatsApp и Telegram в Уикипедия.

Ботовете разпространяват фалшиви новини и идеи, които според Дуров са измислени митове:

  • Сорс кодът на Telegram е затворен
  • Telegram се разработва в Русия и работи на руски сървъри
  • Telegram не криптира кореспонденцията

Дуров увери всички, че сорс кодът на Telegram е отворен още със стартирането на проекта през 2013 година и всеки желаещ може да прегледа сорс кодовете на месинджъра за всички поддържани операционни системи и платформи. Технологиите и API за криптирането на данните са най-внимателно изучени от IT специалистите от целия свят, като няма нито един, който да твърди, че кореспонденцията на Telegram не е криптирана.

От друга страна във WhatsApp се използва криптиране, което е одобрено до властите на САЩ и има задни врати и уязвимости. Telegram не използва руски сървъри и бе блокиран в Русия от 2018 до 2020 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари