Павел Дуров обяви каква ще бъде рекламата в Telegram

3
1100

Съвсем скоро Telegram ще стартира монетизацията на своите услуги, което ще започне да носи печалба като на разработчиците, така и на създателите на съдържание, което ще става и чрез показването на реклами. Павел Дуров обясни каква ще бъде тази реклама и каза, че потребителите няма от какво да се опасяват.

Според Дуров, в личните и групови чатове реклама няма да има и затова потребителите, които използват Telegram предимно като месинджър, а не като социална мрежа или информационен източник, изобщо няма да виждат рекламните обявления.

Създателите на Telegram планират да вграждат реклама единствено в големите канали, които са предназначени за информиране предимно на голям брой потребители. Хората, които са се прехвърлили към Telegram от други подобни платформи, няма да забележат увеличение на рекламата.

Дуров заяви, че потребителските данни няма да се използват за таргетиране на рекламата. Алгоритмите няма да сканират кореспонденцията на потребителите, но рекламата все пак ще може да се настройва според техните интереси – тя ще бъде контекстуална и свързана с каналите, за които е абониран, като при тези настройки няма да се използват потребителски данни.

Редица канали вече публикуват реклама, но Telegram иска да въведе ред на този пазар и да предостави на рекламодателите и на притежателите на канали една единна платформа за сключване на договори без какъвто и да било риск. В бъдеще, освен публикуването на реклами, притежателите на канали на Telegram ще могат да печелят и от дарения, както и чрез абонаментно съдържание.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари