Павел Дуров предложи на инвеститорите да изчакат половин година или да им върне 77% от инвестициите

1
1054

Telegram предложи на инвеститорите да изчакат стартирането на криптовалутата Gram до 30 април 2020 година, във връзка със съдебното дело на американските власти, или да си получат обратно 77% от вложените финансови средства. Изборът трябва да бъде направен до 23 октомври тази година, малко преди срещата на юристите на Дуров с представителите на SEC.

На участниците в първата фаза на ICO бе изпратено писмо, в което се казва:

„Възнамерявахме да стартираме блокчейн мрежата TON през декември. Но заведеният неотдавна съдебен иск от комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) направи недостижим този срок“.

Според условията на самото първично предлагане на токени (ICO), за отлагане на срока за стартиране на криптовалутата се изисква съгласието на над 50% от инвеститорите. На тях им бе предложена възможност да направят избора си до 23 октомври.

Ако повечето инвеститори се откажат от шестмесечното отлагане, то техният договор за закупуването на токени от криптовалутата Gram ще изтече на 31 октомври, за когато Telegram обеща, че ще заплати 77% от инвестираната сума. Но ако има ново отлагане, Telegram ще трябва да заплати допълнителни разходи в размер на около $80 милиона, а това може да окаже влияние върху размера на оставащите компенсации.

По време на двете фази на проведеното при закрити врати ICO компанията на Павел Дуров събра $1,7 милиарда инвестиции за създаването на платформата TON с криптовалута Gram. Платформата трябваше да започне работа на 31 октомври, но на 12 октомври SEC наложи временна съдебна забрана на тази криптовалута.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tnt
tnt

„…да изчакат половин година или да им върне 77% от инвестициите.“

за пръв път чувам пирамида да връща 70%-та от инвестицията, това ще е някаква шега.

“ICO компанията на Павел Дуров събра $1,7 милиарда инвестиции“

иначе добре е захлебил другаря.