Павел Дуров създава собствен даркуеб

16
1928

В сайта Telegram Open Network се появи инструкция за създаването на уеб ресурси с помощта на платформата TON. Това ще бъдат тотално анонимни страници, които не могат да бъдат проследени от собствениците на сайтовете и от техните посетители, а провайдърите няма да могат да ограничават достъпа до тези ресурси.

Сайтовете, базирани на TON платформата ще използват протокола ton://. Те ще могат да се отварят с произволен браузър след настройката на прокси връзка. Вместо IPv4 и IPv6 адреси те ще получават ADNL адреси. В инструкцията се отбелязва, че тези сайтове ще бъдат удобна входна точка за други TON услуги.

От техническа гледна точка този проект е алтернатива на Tor. Само че потребителите на Tor все пак могат да бъдат разкрити и проследени. За тази цел правоохранителните органи и специалните служби се обръщат към всички провайдъри и оператори, през възлите на които преминава Tor трафика.

Плановете са на платформата TON да работи криптовалутата Gram, но за нейното стартиране пречи заведеното в САЩ съдебно дело. Павел Дуров има богат опит в създаването на подобни онлайн услуги за анонимно използване без възможност за блокиране от когото и да било. Да си припомним, че месинджърът Telegram формално е блокиран в Русия, но продължава да работи дори и без VPN връзка. Многократните опити на руските служби да блокират Telegram не дадоха резултат.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Чип за зеле
Чип за зеле

Интересен проект, надявам се да успее. Също и с криптовалутата.

Стоян Чешмеджиев
Стоян Чешмеджиев

Telegram в Русия освен „Свидетельи Йеговьи“ и разни клетки на ИДИЛ друг никой не ползва….

Всъщност JW си действат в България и набират все повече хора (да си приписват апартаменти, имоти и къщи) и след което да ги самоубиват….

Стоян Чешмеджиев
Стоян Чешмеджиев

Иначе си свалих великия му Telegram, иска ми мобилен номер за регистрация??? Голяма анонимност, няма що!!!

Цимерман
Цимерман

Тянка, нещо не си догледал. Има и друг начин за регистрация.

??????
??????

Ако си компютърно неграмотен, недей се излазвай. Целта на Телеграм е ефективност, а не криминална анонимност.

??????
??????

Каза човека с двете си имена.

патриот
патриот

Тъп си. Може и без телефон.

??????
??????

Телеграм се ползва масово, въпреки забраната там, включително от отрепките от руската дума, включително от журналистите. Това е един от най-ползвания месинджър в страната, защото е ефективен и защото властта е автократична, корумпирана и никой не й вярва.

Нищо анонимно няма в Telegram
Нищо анонимно няма в Telegram

Дуров има достъп до всички ключове за криптиране и просто ги продава на който плати повече. Руското правителство искаше да ги получи безплатно, той се опъна, блокираха му месинджъра в Русия, после се договориха за някакви условия и му го разблокираха. Сега същата история става и с „анонимната“ му мрежа. Наивниците ще мислят, че са защитени и анонимни, а Павката ще трупа пачки, продавайки информация за тях. Относно мрежата Tor – далеч не е толкова лесно да се проследи потребител в нея, защото всяка транзакция минава през няколко компютъра, всеки от които веднага след това изтрива информацията кой е бил… Виж още »

asd
asd

Нещо не си запознат добре как работи тор мрежата… не случайно логото и е лук, защото мрежата фрагментира данните на отделни парчета и ги натрупва като слоевете на лукът (образно). Свързвайки всичките отделни парчета се получава пълната информация (най-лесно е човек да си го представи като торент свалян от различни сийдъри). С две думи, за да проследиш нещо в тор мрежата трябва да имаш данните от всичките сървъри едновременно. Иначе да кеш не се пази там 🙂

Нищо анонимно няма в Telegram
Нищо анонимно няма в Telegram

Е аз какво казвам, asd? Различните TCP пакети пътуват по различни маршрути през възли, които не пазят история. С изключение на компроментираните от службите. И за да се стигне до човека, трябва поне една пълна заявка от трафика му да мине само през компроментирани възли. @идиот Може Telegram да ти ПИШЕ на екрана и „ultra hipper mega secret chat“ :))) То за шарани като тебе е направено. Но продъктът не е open source, следователно авторът му има пълен контрол върху него и трафика му. А в същото време го разпространява безплатно. Я напъни малко вакуума между ушенцата си и помисли… Виж още »

патриот
патриот

Тъп си. Ползва се secret chat за максимална сигурност. Тъп си – блядките не успяха да го блокират и се изложиха яко. Тъп си – дори гласуваха пари от скъсания бюджет да анализират съобщенията. Тъп си – с две думи „тъп си“.

kak
kak

Много ми е странно как ще стане без IP-та. Идва някакъв пакет, от някъде, без src адрес, без dst адрес – и какво прави въпросният рутер?

??????
??????

Дарк уеб не е анонимна, Тор мрежите са съфинансирани от ЦРУ с цел осигуряване на сигурност на агентите им зад граница в тоталитарни държави с диктатори и цензура, както и да помогнат на свободни активисти в подобни държави. Страничен ефект са предтъпнците, но те рано или късно отиват в затвора. Всички престъпници трябва да отидат в затвора, всички диктатори трябва да паднат.

Мир, демокрация и свободен пазар!

Отговор в РЕАЛНО време до цветният либераст от
Отговор в РЕАЛНО време до цветният либераст от

от Император Путя:

Нито ти, нито чичко ти Сорос сте хората които ще ми давате наклон на Уя кое и как ще става или няма да става. 😀 Извади си евтината анална тапа от борсиликатно стъкло за 2 и 50 от БазарБГ белким се отпушиш малко и ти олекне…………

🇪🇺🇧🇬
🇪🇺🇧🇬

Чичко сорос работи срещу всички държави, включително САЩ. Да те светна.

Най-голямото зло, което видяхме през последното столетие са тоталитарните режими – фашизъм, социализъм, националсоциализъм. Тези режими унищожиха мозъчните клетки на мнозина хора, които на свой ред отгледаха идиоти.