Пазара на носимата електроника ежегодно ще нараства с 36,9%

0
18
Анализаторската компания Tractica подобри прогнозата си за световния пазар на носимата електроника. Експертите смятат, че доставките на носими устройства, включително и фитнес-тракери, умни-часовници, носими сензори, „умни“ дрехи и носими камери ще се увеличат с 85 милиона броя през 2015 г. и с почти до 560 милиона през 2021 година. По този начин, средният годишен темп на растеж (CAGR) ще бъде 36,9%. По-рано експертите обявиха по-скромни цифри. Последните прогнози на Tractica гласят, че доставките на носима електроника ще се увеличат със 17 милиона единици през 2013 г. до 187,2 милиона през 2020-та, а показателят CAGR се очаква да е в рамките на 34%.

Решението да се преразгледа оценката специалистите обясняват с няколко фактора. Първо, сегментът на фитнес-тракерите в последно време демонстрира по-силен ръст от очакваното. По данни на Tractica, през 2015 г. продажбите на смарт-гривни, позволяващи проследяването на физическата активност на потребителя, в единично изражение са се увеличили два пъти спрямо 2014 година.

Същевременно експертите отбелязват бързото разпространение на „умните“ часовници не само във високия клас, като моделите Apple Watch и устройствата, базирани на платформата Android Wear, но и благодарение на усилията на производителите на традиционните часовници да въведат смарт-функции в класическите изделия.

Активно се развиват и новите перспективни  категории на пазара, като носимите сензори, „умните“ дрехи, носимите камери и смарт очилата. Освен това расте и асортимента от нишови тясно специализирани устройства.

Трябва се има предвид, че според анализаторите, приходите от продажбите на различните видове носима електроника ще се увеличат с по-малко от 20 милиона щатски долара през 2015 г. до почти 100 милиона долара през 2021 г. За сравнение, в предишната си прогноза, Tractica говореше за резултат малко повече от 35 милиона долара през 2020-та година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари