Пазара на умните часовници през годината за първи път ще надхвърли 10 млрд. долара

0
9

Анализаторите на Canalys прогнозират, че до края на тази година пазарът на умните часовници ще нарасне с 18%. В количествено изражение се очаква, че доставките ще достигнат 28,5 милиона устройства. В парично изражение, пазарът ще превиши бариерата от 10 млрд. долара.

При това анализаторите очакват по-нататъшно намаляване на продажбите в сегмента на традиционните часовници. Поради нарастването на средната цена на продажбите в сегмента на умните часовници, този пазар в края на годината в парично изражение ще достигне две трети от пазара на класическите швейцарски часовници.

Анализаторите смятат, че оцеляването на производителите на традиционни часовници ще зависи от създаването на конкурентно умни модели. Като пример, се предлага формирането на партньорства с компаниите от IT пазара, което всъщност вече сме го виждали.

Ако се съди от представената диаграма, анализаторите смятат, че пазарът на умните часовници ще нараства равномерно до 2021 година. Ако производителите не предложат някакви нови сценарии за използване на този тип устройства, то не следва да се очаква някакъв взривен ръст на продажбите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за