Пазарната капитализация на биткойна достигна 7% от тази на златото

6
758

Курсът на биткойна прехвърли $40 хиляди и по този начин пазарната капитализация на първата криптовалута рязко нарасна. Популярният уеб портал Gold.org съобщи, че към днешен ден приблизителната пазарна цена на предлаганото на пазара злато е около $10,6 трилиона. От друга страна, пазарната капитализация на биткойна към днешен ден възлиза на $736,3 милиарда и това са $6,94% от общата пазарна цена на този благороден метал. Някои финансови анализатори са на мнение, че вече може да е по-удобно цената на биткойна да не се преизчислява в долари, а в проценти от пазарната капитализация на предлаганото на борсите злато.

Според уеб портала AssetDash, пазарната капитализация на биткойна вече е по-висока от тази на компаниите Tencent и Alibaba, и вече се конкурира с Facebook.

Към настоящия момент (17:15 часа наше време) биткойнът се търгува при цена $40 310, като през последните 24 часа курсът на основната криптовалута е спаднал с 2,79%.

В края на тази седмица пазарната капитализация на целия криптовалутен пазар достигна $1,6 трилиона.

Цената на биткойна започна да расте от месец март 2020 година на фона на разгорялата се пандемия от COVID-19, когато активността на световните фондови борси намаля и цената на нефта рязко се срина. Започна масово инвестиране в криптовалути и в други рискови активи, понеже доларът бързо девалвира. тъй като се наложи да се оказва финансова помощ на бизнеса.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари