По всичко личи, че най-лошите времена за криптовалутата вече са останали назад. Събитията в Китай и забраната за ICO доведоха миналата седмица до спад на криптовалутния пазар под $67 милиарда.

Според данните на CoinMarketCap, още в началото на тази седмица общата цена на всички криптовалути се е стабилизирала на ниво над $125 милиарда. Миналия петък този параметър падна до $97,55 милиарда, а само две седмици преди това капитализацията на пазара за цифрова валута бе на ниво $179 милиарда.

Този рязък спад бе следствие от пада на цената на биткойна и други основни цифрови валути. Но в края на днешния ден Bitstamp показва, че биткойнът се търгува при цена $4050, а пазарната капитализация само на тази валута е около $65 милиарда.

Забраната на Китай за първично предлагане на нови цифрови пари и затварянето на основните цифрови борси остават в центъра на вниманието, а някои експерти се изказаха, че от тези събития цифровите валути могат и да спечелят. Икономистите са на мнение, че китайските действия водят до създаването на още по-децентрализирани центрове и борси.

Много финансисти считат, че криптовалутната революция е по-скоро битка на идеи, отколкото каквото и да е друго. Докато целият свят мисли единствено за парите, като за решаващо значение за историята на човечеството, появата на криптовалута, върху която правителствата, като например на Китай, очевидно не могат да оказват влияние, е мощна и невиждана досега концепция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари