21.3 C
София

Пазарната капитализация на Amazon превиши $1 трилион

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Amazon стана втората американска компания с пазарна капитализация над $1 трилион. Бариерата бе преодоляна вчера, на 4 септември. Да си припомним, че преди около един месец, в началото на август, пазарната цена на Apple за първи път в историята прехвърли $1 трилион.

По време на борсовите търгове от 4 септември, цената на акциите на Amazon се увеличи с 2% и достигна максимално значение от $2050,50. Границата от $1 трилион капитализация бе преодоляна при цена на акция $2050,27. На пазара има 487 741 189 акции. След това имаше малък спад до $2035,84 за акция. Но темпът на ръст е толкова голям, че днес Amazon ще е доста над $1 трилион.

Да отбележим, че през изтеклите 12 месеца цената на акциите на Amazon се увеличи над 2 пъти. В началото на месец септември 2017 година акциите на компанията се търгуваха на ниво $965. The New York Times съобщи, че към днешен ден Джеф Безос е по-богат от Бил Гейтс и Уорън Бъфет, взети заедно.

Основната причина за този огромен ръст в цената на акциите на компанията, според аналитиците се дължи на перфектната диверсификация на портфейла, провеждана от Безос. Да си припомним, че миналата година Amazon закупи американската верига супермаркети Whole Foods Markets. А сега възнамерява да излезе на фармацевтичния пазар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини