Пазарната капитализация на Amazon превиши $1 трилион

4
402
Amazon

Amazon стана втората американска компания с пазарна капитализация над $1 трилион. Бариерата бе преодоляна вчера, на 4 септември. Да си припомним, че преди около един месец, в началото на август, пазарната цена на Apple за първи път в историята прехвърли $1 трилион.

По време на борсовите търгове от 4 септември, цената на акциите на Amazon се увеличи с 2% и достигна максимално значение от $2050,50. Границата от $1 трилион капитализация бе преодоляна при цена на акция $2050,27. На пазара има 487 741 189 акции. След това имаше малък спад до $2035,84 за акция. Но темпът на ръст е толкова голям, че днес Amazon ще е доста над $1 трилион.

Да отбележим, че през изтеклите 12 месеца цената на акциите на Amazon се увеличи над 2 пъти. В началото на месец септември 2017 година акциите на компанията се търгуваха на ниво $965. The New York Times съобщи, че към днешен ден Джеф Безос е по-богат от Бил Гейтс и Уорън Бъфет, взети заедно.

Основната причина за този огромен ръст в цената на акциите на компанията, според аналитиците се дължи на перфектната диверсификация на портфейла, провеждана от Безос. Да си припомним, че миналата година Amazon закупи американската верига супермаркети Whole Foods Markets. А сега възнамерява да излезе на фармацевтичния пазар.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Rеvolution
Rеvolution

На български не е ли билион? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4

Продадохме се
Продадохме се

Дълга и къса скала, но тук и вече на наденицата и викат „салам“, защото в Испания била „салами“, а нашите прости…жени решили, че всичко родно е селско и всичко чуждо е модерно и хубаво.

Това е краят на България.

Фанъци
Фанъци

1 трили? :

Уеб страничка ?
закупи
верига физически магазини [супермаркети Whole Foods Markets]
въпреки че
в сащ за последните 5 год. са фалирали???
90 вериги с магазини
и
над 200 мола ??

оисфйиосйф
оисфйиосйф

Пий си хапчетата Спири…