След приключването на търговете на 8-ми ноември, цената на акциите на Apple се покачи с 0,05% и пазарната капитализация на технологичния гигант превиши $900 милиарда. Това не е рекорд само на Apple, но и абсолютен рекорд по капитализация на акциите сред всички публични компании.

Публикуването на финансовите отчети за последното тримесечие показа съществен ръст на всички основни финансови показатели, а аналитиците започнаха да говорят, че в края на годината Apple може да стане първата в света компания с пазарна капитализация над $1 трилион. Корпорацията има всички шансове да постигне това. След приключването на финансовата сесия, акциите на Apple продължиха да растат.

Пазарната цена на Apple вече веднъж прехвърли $900 милиарда. Това стана в началото на ноември, но за кратко време, при това, по време на търговете. Но сега за първи път пазарната капитализация остана над $900 милиарда след затварянето на борсата.

CNBC счита, че днешният ръст в цената на акциите на Apple е свързан с успешния старт на продажбите на новия флагман iPhone X. Положителна роля изиграха и много добрите финансови показатели от миналото тримесечие, които надвишиха очакванията на аналитиците.

Към днешен ден пазарната цена на Google Alphabet е $728,60 милиарда. На трето място е Microsoft с $652,35 милиарда, следван от Amazon и Samsung Electronics – $545,90 и $408 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари