Пазарната капитализация на Apple отново надхвърли $1 трилион

4
298

Капитализацията на Apple за първи път тази година превиши $1 трилион. Това за първи път се случи през месец август 2018 година, както и миналата есен. Към днешен ден две американски компании с акции на борсата струват повече от един трилион щатски долара. Това са Microsoft и Apple, като пазарната капитализация на софтуерния гигант е малко по-висока.

Данните на NASDAQ сочат, че капитализацията на Apple вече е прехвърлила $1 трилион и е достигнала $1,010 трилиона. След приключването на търговете в сряда, обикновената акция на корпорацията от Купертино поскъпна с 3,18% и достигна цена от $223,59.

Пазарната капитализация на Microsoft към днешен ден е $1,039 трилиона.

Акциите на Apple започнаха да поскъпват след есенната презентация, която тази година се състоя на 10 септември. След затварянето на търговете във вторник, цената на акциите на Apple се покачи с 1,18% и цената на една AAPL стана $216,7, което е максималното значение, считано от месец ноември миналата година, съобщи Bloomberg. По време на презентацията Apple представи новите iPhone 11, включително първите смартфони на компанията с тройна камера. Анонсирани бяха и следващото поколение таблети и новите смарт часовници Apple Watch. Освен това корпорацията представи и своята нова стрийм услуга Apple TV+ с много евтин месечен абонамент, работата на която ще започне през месец ноември тази година.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Но….но, андройд разбирачите казаха, че ще фалират ахахахаха

bla bla
bla bla

Никои не е казвал подобно нещо. А бъди спокоен надутия балон ще гръмне скоро /нищо лично против Apple/

Георги
Георги

Напротив казват го всяка година, малко като феновете на Ливърпул.. другата година е тяхна хахахах

Георги
Георги

Да ако говориш за Биткойн да прав си ама за Епъл и ти ще чакаш. Нищо лично просто няма как да стане поради ред причини.