Пазарната капитализация на Microsoft почти достигна $1 трилион

2
261

Microsoft обяви финансовите си резултати за изтеклото тримесечие. Софтуерният гигант съобщи, че през този период е реализирал приход от $30,6 милиарда, от които $8,8 милиарда чиста печалба. В сравнение със същия период на миналата година приходите са нараснали с 14%, а нетния доход – с 19%.

Въпреки че през това тримесечие Microsoft не представи никакви нови Surface продукти, хардуерното направление на корпорацията се развива много добре. Доходите от продажбите на Surface са нараснали с 21% и са достигнали $1,3 милиарда.

Геймърският бизнес на Microsoft е увеличил своята доходност с 5%, а броят на активните потребители на XBox Live е прехвърлил 63 милиона.

Подобрили са се показателите и на операционната система Windows. Софтуерният гигант заяви, че търсенето на компютри с инсталирана ОС Windows 10 е нараснало, а увеличените продажби на Windows 10 компютри способства скорошното изтичане поддръжката на Windows 7. Доходът от Windows OEM Pro е нараснал с 15%, а печалбата от продажбите на обикновени лицензи за ОС Windows са намалели едва с 1%, което се счита за отличен резултат, понеже при предишните няколко поколения този показател бе твърде негативен. Ръстът на печалбата от лицензи за Windows се дължи преди всичко на подобрените доставки на процесори на пазара.

Като цяло Microsoft оправда очакванията на инвеститорите и показа положителен финансов отчет, който демонстрира стабилно развитие на бизнеса. Пазарът веднага реагира и след публикуването на отчета акциите на компанията скочиха с 2%, а пазарната капитализация на Microsoft всеки един момент ще надвиши $1 трилион.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Трол ло ло лоКоментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Абе не знам как са скочили акциите на компанията. При затварянето на борсата вчера са със спад -0.34%. А по отношение на пазарната капитализация Apple е напред с около 20 В.

Трол ло ло ло
Трол ло ло ло

Я виж по-добре.