Пазарната стойност на Google задмина тази на Microsoft

1
20

За първи път в историята цената на Google стана по-голяма от тази на редмъндската компания Microsoft. Това се случи по време на фондовата търговия в понеделник. Събитието поставя информационния гигант Google на второ място по пазарна стойност сред технологичните компании, след Apple, съобщи Mashable.

През първите часове на вчерашната търговия акциите на Microsoft паднаха с 0.8%, а тези на Google скочиха с почти същата стойност. По този начин пазарната цена на търсачката достигна 249 милиарда долара, а Microsoft вече струва с над един милиард по-малко.

Акциите на Google вървят стабилно нагоре още от средата на юли, а в началото на септември стигнаха стойност от над 700 долара за дял. В момента се търгуват за около 760 долара на акция. Размяната на местата с Microsoft по отношение на пазарната стойност беше очаквана от експертите.

Поскъпването на Google се дължи на няколко ключови параметъра. Основен дял имат нарасналите приходи от реклама и големият брой на активирани телефони с Android. Тези данни печелят доверието на инвеститорите, които ги приемат като гаранция за дългосрочна стабилност при Google.

При Microsoft ситуацията е различна, заради негативните тенденции в популярността на персоналните компютри и несигурността при прогнозите за потребителския прием на Windows 8.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
sliderum Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

M