Пазарът на геймърските монитори се увеличи с 350%

0
94

Анализаторската компания IHS Markit публикува някои резултати от изследването на световния пазар на игровите компютърни монитори. Продажбите на тези устройства бързо растат, но това не може да се каже за всички PC-дисплеи взети заедно.

Според оценките на IHS Markit, в първата половина на 2017 година, световните доставки на геймърски монитори са скочили с 350%, в сравнение със същия период на 2016-та, и са достигнали 1,1 милиона бройки. В края на настоящата година се очаква пускането на повече от 1,6 милиона устройства.

В своето изследване, анализаторите разглеждат моделите с честота на опресняване от 100 Hz и поддръжка на игрови технологии, като Nvidia G-sync и AMD Free-sync.

Най-големият производител на такова оборудване, през първото тримесечие се превърна компанията ASUS, чийто дял възлиза на 17,4%. В челната тройка влизат и Acer (12,4%) и HKC (9,9%).

Високите темпове на растеж на пазара на геймърските монитори, привлече нови играчи. В момента такива продукти се предлагат от над 16 бранда.

„Към днешна дата, игровите приложения с кадрова честота от 100 Hz и по-горе сформират стратегия на пазара на мониторите. Очакваме на пазара на геймърските монитори да се появят още по-големи играчи, сред които да са големите американски и южнокорейски брандове – казва главният анализатор на IHS Markit Джеф Лин. – Производителите на монитори и панели добавят множество нови възможности, за да отличат тези монитори от останалите. Това е например, минималното време за реакция на матрицата, извитата конструкция и панелите с висок динамичен обхват (HDR) – всичко това подобрява игровия процес“.

Според експертите на IDC, през второто тримесечие на 2017 година, световния пазар на мониторите е намалял с 6.4%, в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 28,5 милиона бройки.

Описвайки ситуацията в различните сегменти на пазара, IDC отбелязват покачването на категорията извити монитори. През второто тримесечие на 2017-та, извитите модели са заемали 3,8% от пазара, но предоставянето им се е увеличило с 52,5% на годишна база. От гледна точка на размера, продължават да доминират 21,5 – и 19,5-инчовите модели. Делът на тези устройства в последната четвърт трябва да достигне 22,2% и 11,6% от общия обем на доставките.

Сред доставчиците, лидерството на световния пазар държи Dell. През втората четвърт, компанията е доставила повече от 5,5 милиона монитора, подобрявайки резултатът от миналата година с 6.6%, с оглед на което делът й се е увеличил от 17,1% на 19,5%.

Също така, в топ 5 влязоха HP (3,9 милиона монитора; дял от 13,9%), Lenovo (2,8 милиона; 9,9%), Samsung (2,7 милиона; 9,3%) и LG Electronics (2,6 милиона; 9,1%).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари