Пазарът на корпоративната носима електроника ще расте

0
268

Пазарът на корпоративната носима електроника в обозримо бъдеще ще започне да нараства средно с 25% за година.  По оценки на специалистите от ABI Research, през 2017 г. производителите ще пуснат повече от 38 милиона носими устройства за бизнеса, а през 2022 г. цифрата ще надхвърли 118 милиона.

По темпове на растеж, корпоративния сегмент ще изпревари потребителския, където средният годишен ръст в разглеждания период ще достигне 13%. През 2022 г., медицинските устройства и носимите баркод-скенери ще представляват 73% от общия обем на доставките на корпоративни носими устройства.

Значителни усилия в тази посока предприемат и иновативните стартъпи, като производителя на гъвкави дисплеи Royole, разработчикът на слушалки със синхронен преводач Waverly и създателя на носими камери Axon.

„Въпреки по-скромните показатели на доставките, пазарът на корпоративна носима електроника ще расте много по-бързо от потребителската категория. Принадлежащите към този сегмент устройства, осигуряват комуникация и достъп до информацията в режим „hands free“, при който ръцете на служителя остават свободни, което допринася за повишаване на производителността във всички отраслови вертикали“ – коментира проучването анализаторът от ABI Research Стефани Лорънс.

Медицинските устройства – един от доминиращите видове корпоративна носима електроника, осигуряваща значителни предимства, като например възможността за дистанционно наблюдение на жизнените показатели на пациента. Делът На медицинските джаджи представлява 30% от общия обем на доставените носими устройства за бизнеса. Сферата на здравеопазването се нуждае от още по-големи доставки, като се има предвид постоянно нарастващия брой пациенти.

Другите Два основни вида устройства – носимите камери и баркод-скенерите. Първите са особено търсени в държавните и военни структури – в тези организации пристигат повече от една четвърт от всички носими камери. По-специално, полицейските служители ползват подобни камери за определяне на информацията – получените записи след това служат за неопровержими доказателства.

По дял, носимите баркод-скенери, представляват 37% от доставките. Тези устройства помагат на служителите, особено в складовите и производствените предприятия, бързо да сканират бар-кодовете, които подобряват ефективността на работата.

„Използването на корпоративната носима електроника непрекъснато се увеличава, тъй като все повече и повече компании осъзнават ползите от прилагането им за специфични задачи“ – резюмира Лорънс.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари