Пазарът на мрежово оборудване отново показа ръст

0
231

Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) актуализира докладите Worldwide Quarterly Ethernet Switch Tracker и Worldwide Quarterly Router Tracker, в които се отразява състоянието на пазара на мрежово оборудване.

Според изчисленията на специалистите, през четвъртото тримесечие на 2017 г. обемът на продажбите на Ethernet комутатори (Layer 2/3) се е увеличил с 3,2% на годишна база, а в глобален мащаб достига 6.9 млрд. долара. Тримесечните продажби на маршрутизатори, мрежови оператори и корпоративни потребители са се увеличили с 2,4%, до 4 милиарда долара.

В края на 2017 година, сегментите на комутаторите и рутерите са се увеличили съответно с 5,4% и 4%, достигайки 25,7 и 15,2 милиарда долара. През третото тримесечие, продажбите на комутатори са се увеличили със 7,4%, а на роутери – с 9,4%.

Анализаторите ще следят отблизо развитието на търсенето на маршрутизатори в следващите тримесечия, тъй като програмно-определяемите архитектури започват да улавят корпоративни WAN мрежи, а SD-WAN технологията може да повлияе върху традиционната архитектура от маршрутизации, се казва в изследването.

„Пазарът на Ethernet комутатори продължава да се развива бързо и потребителите преминават към по-високите скорости от 100GbE, особено при разполагане на центрове за обработка на данни – казва заместник-председателя по проучванията на пазара на мрежова инфраструктура в IDC Рохит Мехра. – Към момента, различните региони се намират на различни етапи на зрялост, когато става въпрос за ръст на публичните и частни облаци, пазарът определено се стреми да се възползва от новите проекти за разполагане на инфраструктура, което помага за стимулиране растежа на доходите на компаниите“.

В края на последните три месеца от 2017 година, доставките на комутатори, притежаващи скорост до 100 Gbit/s, надхвърлят 1,3 млн. от гледна точка на броя на портовете, а поръчките в този сегмент, който представлява 9,6% от световния пазар, достигнаха 661 милиона долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари