Пазарът на таблетите е „жив“ благодарение на Apple и Huawei

1
1265
Продажбите на таблети продължават да падат вече четвърта поредна година. Ситуацията през второто тримесечие на 2018 година е станала още по-лоша, според доклад на IDC, публикуван от The Verge.

От април до юни 2018 г. производителите са пуснали на пазара 33 милиона таблета. Това са пет милиона по-малко, отколкото през същия период на миналата година. IDC отчита рекорден спад от 13,5%. През второто тримесечие на 2018 г., почти всички производители са намалили доставките на таблети.

Само Apple и Huawei са успели мъничко да увеличат показателите си. Според IDC, Apple е доставила 35,9% от таблетите, а на второ място са Samsung — 15,1%, а на трето — Huawei — 10,3%.

Въпреки, че купувачите и фирмите проявяват интерес към таблетите, на пазара има малко бюджетни модели, така че някои предпочитат да си купят обикновен компютър„, съобщи старши анализатор от IDC.

От компанията се надяват, че iPad 2018 и Surface Go ще съживят пазара. През есента на 2018 година също се очаква да се появи и обновения iPad Pro. Според слуховете, той ще получи Face ID, ще бъде лишен от 3,5 мм аудио-конектор и бутона Home.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
AxOx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Не виждам никакво забавяне, а мигриране от обикновен таблет в устройствата 2 в 1.
Майкрософт, гугъл и много други фирми произвеждат 2в1 , които са си лаптопи, но с клавиатура която се откача или служи за капак или корица.
Microsoft Surface,
Dell XPS 13,
Samsung Galaxy TabPro S,
HP Elite x2,
Google Pixel C,
Acer Aspire Switch Alpha 12