Новата умна колонка Apple HomePod най-сетне е на пазара и с това идват и първите подробности за това колко ще струват нейните поправки. Краткото заключение е – доста.

Всякакъв тип проблеми, които не са покрити от хардуерната гаранция, ще струват до цели 279 долара. В това влизат повреди при изпускане, козметични щети като петна, издрасквания, деформации, вдлъбнатини и др.

При цена на джаджата от 349 долара, сами може да се убедите, че една повреда може да ви излезе доста солено.

Ако дръпнете и извадите кабела на колонките или го повредите по друг начин, това също ще ви струва 30 долара. Гаранцията AppleCare+ не покрива щети по кабелите. Имайки предвид, че колонката трябва да стои на маса или шкаф, вероятността да падне е относително малка, но при всички положения бъдете внимателни с кабела около вас.

В съобщение до своите сервизи, Apple описва повредите с кабелите като „потенциално редки“. В случаи, когато компанията прецени, че има основание за рекламация, вариантите са два – замяна и поправка.

Apple пусна HomePod на 9 февруари и въпреки забавянето не изглежда Apple да е направила промени по дизайна на уреда. Той все още изглежда точно така, както при първоначалния си анонс през юни 2017 г. на WWDC. Да се надяваме, че и здравината на джаджата също е все така на високо ниво.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари