Пазете сърцето с новия умен часовник на Omron

0
874

Японският здравен гигант Omron демонстрира нова носима джаджа – тракер, който следи непрекъснато пулса и кръвното ви налягане под формата на минималистичен часовник на име Omron HeartGuide. Поставен на китката, той е способен да измери важните показатели с клинична точност.

Компанията е създала дигитална платформа, която съхранява данните ви, за да ги споделяте лесно с лекуващия лекар. Умната джаджа се свързва с мобилното приложение Omron Connect чрез Bluetooth. Събраните измервания могат да се съхраняват, следят и споделят с кардиолог или личен лекар. Приложението ще бъде налично от 1 февруари и работи още с всички свързани апаратчета за кръвно на компанията.

Освен пулс и кръвно, Omron HeartGuide следи още съня и ежедневната активност. Компанията е регистрирала над 50 патента за компонентите на часовника, а цялата технология се побира в една 25-милиметрова каишка.

Носимата джаджа ще бъде на пазара тази есен на все още неуточнена цена. Тя е част от новата кампания Going for Zero на Omron, която цели да елиминира сърдечните удари и инсултите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за