Палмър Лъки вече не е част от Oculus

0
63

Палмър Лъки, създател на Oculus Rift и дал старта на новата виртуална революция, вече не е част от компанията, предава Gamerant. Напускането на Лъки идва три години след продажбата на Oculus на Facebook и на фона на сериозни сътресения в компанията, свързани със загубеното дело срещу Zenimax.

Лъки, днес на 24, започва работа по мечтата си в гаража на своя баща, за да срещне Джон Кармак, а скоро след това провежда и изключително успешна Kickstarter кампания, без която най-вероятно днес нямаше никой да си спомня за отколешната мечта за работещо устройство за виртуална реалност. Нямаше да ги има вероятно и HTC Vive, Samsung Gear, Playstation VR и цялата млада индустрия, която набира популярност днес. Вероятно обач, както коментират и от Gamerant, Лъки така и не е успял да се впише в корпоративната култура на Facebook.

„Палмър ще ни липсва много. Наследството му се простира далеч отвъд Oculus. Изобретателският му дух помогна за старта на VR революцията и помогна за създаването на една цяла индустрия. Благодарни сме за всичко, което той направи за Oculus и виртуалната реалност, и му пожелаваме всичко най-хубаво“, гласи прощалното послание на Facebook към Лъки.

Представители на Facebook са отказали да коментират дали оттеглянето на Лъки е провокирано от борда на компанията или е лично негово решение. Напускането му идва във време, в което по-голямата част от изпълнителното тяло на Oculus беше подменено. Злощастният като изход съдебен процес за Oculus доведе до решение за изплащането на $500 млн. на Zenimax за нарушаване на договореностите по неразкриване на поверителна информация, като обвинението за кражба на интелектуална собственост отпадна. Zenimax обаче не възнамеряват да спрат дотук. Компанията не получи търсените от нея шест милиарда долара от Oculus, но сега се надяват да издействат спиране на продажбите на Rift.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари