Паметник на Ленин се превърна в Дарт Вейдър с рутер в главата

2
100

Първият на планетата ни паметник на Дарт Вейдър се появи в украинския град Одеса. Интересната конструкция се издига на територията на завода „Прессмаш“ и неин създател е известния местен ворец Александър Милов, чието творчество включва други гигантски статуи на роботи и успешно представяне на американския фестивал Burning Man.

Интересното в случая е, че статуята на повелителя на Тъмната страна е изработена върху паметник на Ленин, който е трябвало да бъде разглобен съгласно изискванията на местното законодателство. По искане на служителите в завода и на живущите наоколо, монументът е бил трансформиран, а цялата му конструкция – подсилена, тъй като паметникът е бил в доста окаяно състояние. Според слуховете, специалните материали за новата версия са били предоставени от американската космическа агенция НАСА.

Най-забавната подробност е свързана с включването на WiFi рутер в маската на Дарт Вейдър, който осигурява безплатен интернет достъп в доста голям обхват.

По искане на самия Милов, новата версия на паметника е включена като атракция в местните туристически маршрути и тя бързо се превръща в любимо място за срещи и отдих.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари