Папата избра Android

1
45

Мобилната операционна система на Google получи подкрепа от доста високопоставена институция. Папа Бенедикт XVI, който е най-висшият католически духовник, избра Android, предаде Gizmodo.

За коледните празници през тази година Ватикана предвижда да стартира дистанционно мащабна светлинна украса, която се намира на 200 километра от Рим, в планината. Стартът ще бъде даден от самия папа, който ще извърши това свещенодействие чрез благословен таблет на Sony, който е задвижван от операционната система Android. Устройството ще е свързано със световната мрежа, през която ще бъде подаден сигналът за запалването на празничните светлини.

В официалния новинарски сайт на Ватикана се казва, че Бенедикт XVI ще стартира украсата от своя апартамент и няма да ходи до самата планина, където са инсталирани светлините. Папата ще докосне екрана на таблета и светлините, намиращи се на 200 километра от жилището му, ще блеснат.

По света има повече от един милиард католици, за които папата е върховен духовен водач. Фактът, че той използва Android е много добра реклама за операционната система на Google.

Остава открит въпросът, ако преди няколко хиляди години имаше таблети, дали Мойсей би предпочел да запали вечногорящия храст дистанционно или все пак щеше да отиде до него, за да стартира пламъка собственоръчно?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари