9 C
София

Пароли за социални мрежи станаха част от бракоразводно дело

Най-четени

Съдия от американския щат Кънектикът нареди на развеждаща се двойка да сподели помежду си паролите за акаунти във Facebook и други места из интернет. Тази новина затвърждава явлението информация от социалните мрежи да се използва при дела, свързани със семейното право, предаде Mobiledia.

Формалната причина за решението на съдията е разкритие на съпруга, който твърди, че жена му е пускала инкриминиращи мнения във Facebook, използвайки домашния компютър на семейството. Те били свързани с децата им и разкривали неспособността на жената да се грижи за тях. На Кортни Галиън е наредено да даде на съпруга си и паролите за нейните акаунти в eHarmony и Match.com.

През март излезе информация, че при 80% от бракоразводните дела в Съединените щати, от последните пет години, като доказателство е използвана информация от социалните мрежи. Използват се не само писанията, но и снимките, които хората са качвали в профилите си. Една от снимките, използвана при дело за развод е показвала бебе седящо до масичка, на която има торбички с марихуана, бутилки с уиски и куп с пари.

Информацията от социалните мрежи се използва и при други видове дела. Преди време учител от Ню Джърси е бил забелязан да пише в интернет, че учениците му били бъдещи престъпници. Заради това той е бил предложен за уволнение.

Американските адвокати, полицаи, прокурори и застрахователи вече слухтят редовно из социалните мрежи, за да подпомогнат работата си като почерпят от тоновете персонална информация, която неразумните потребители са споделили с целия свят.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини