Патент показва дизайна на сгъваемия смартфон на LG

0
980

През месец октомври миналата година LG потвърди, че разработва сгъваем смартфон, но не съобщи никакви подробности за новото мобилно устройство. Върху новия смартфон частично пролива светлина новият патент, публикуван от самата компания.

В патента се казва, че смартфонът има външен гъвкав дисплей. LG за първи път показва подобно решение. Предишните прототипи на LG имаха дисплей, който е недостъпен, когато телефонът е сгънат. В сгънат вид отгоре и отдолу се виждат доста дебели рамки. Екранът е гъвкав, като се сгъва неговата дясна страна.

В разгънат вид смартфонът може да се използва като таблет. В патента е показано, че се използва шарнирен механизъм. Подобно на сгъваемите смартфони на другите компании, и при смартфона на LG потребителският интерфейс автоматично се адаптира към различните форм фактори. При използването в режим на таблет, допълнителната средна част на екрана се използва за показването на най-често използваните приложения. Патентът описва и масив камери, който може да се използва за правене на снимки с различни фокусни разстояния, както и за генерирането на 3D изображения.

Да отбележим, че засега това е само патент. Той не гарантира, че сгъваемият смартфон на LG ще има именно такъв дизайн. Досега се предполагаше, че устройството ще бъде представено на предстоящата CES 2019, но тази информация не бе потвърдена. Според новата неофициална информация, сгъваемият смартфон на LG ще бъде представен през третото тримесечие на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за