Пачът за оправянето на проблемите с интернет в ОС Windows 10 създава проблеми с интернет

18
2238

Наскоро Microsoft представи извънредно обновяване за операционната система Windows 10, което трябваше да оправи бъга, предизвикващ проблеми при включването на интернет връзка чрез VPN. Но сега се оказа, че ъпдейтът оправя VPN, но създава проблеми за Wi-Fi връзките.

Обновяването KB4554364 трябваше да реши проблема, заради който потребителите не можеха да използват VPN връзки, необходими при работата от вкъщи.

„Ъпдейтът оправя проблема, заради който в панела за уведомленията се показваха съобщения за ограничен или липсващ интернет при устройствата с прокси сървър при виртуалните частни мрежи (VPN). Освен това, заради този проблем редица устройства не можеха да се свържат с интернет чрез приложенията използващи WinHTTP и WinINet“ – се казва в описанието на KB4554364.

Само че след инсталирането на този пач потребителите започнаха да се оплакват от проблеми с включването към Wi-Fi мрежите. Според многобройните съобщения във форума за техническа поддръжка на Microsoft, при опит за включване към безжична мрежа се появява съобщението Сокет грешка 0×2200021. c:/windows/sywow64/appidpolicyengineApi.dll, невъзможност за прочитане на инструкция.

Единственият начин за премахването на тази грешка е деинсталирането на KB4554364, но в този случай потребителите отново остават без VPN. Засега Microsoft не коментира, но следващите обновявания трябва да пристигнат на 14 април и може би тогава всичко ще се оправи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари