fbpx
2.9 C
София

Пачът за Windows 11, поправящ работата на кеша в процесорите AMD Ryzen, вече е достъпен за всички потребители

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Microsoft пристъпи към мащабно разпространение на актуализацията KB5006746 за Windows 11, която отстранява проблем с увеличената латентност на L3 кеша в процесорите AMD Ryzen при стартиране на новата ОС. Това имаше отрицателно въздействие върху производителността, особено в някои чувствителни приложения. Наред с това, AMD пусна нови версии на драйверите за чипсетите, които трябва да помогнат за решаване на друг проблем с производителността.

Изданието Hot Hardware вече тества обновлението, инсталирайки пача на Microsoft и новия драйвер за чипсетите на AMD на тяхна, базирана на AMD Ryzen 9 5950X, система веднага щом ъпдейта стана достъпен за изтегляне. Очевидно разработчиците са успели да решат проблема с L3 кеша в Windows 11. Преди инсталацията на драйвера и актуализацията на KB5006746, латентността на L3 кеша е около 32,9 ns, докато след инсталирането на пачовете тази стойност е паднала до 11 ms. Кешът е имал същото забавяне, когато системата е работила под Windows 10.

Microsoft започна тестване на актуализацията преди няколко дни, като я направи достъпна за участниците в програмата за предварителни оценки Windows Insiders. Очевидно, по време на тестването не са били открити сериозни проблеми с пакета KB5006746, така че разработчиците са го направили достъпен за широкия кръг от потребители. Що се отнася до драйверите за чипсета на AMD, те възстановяват работоспособността на механизма CPPC2, използван за разпределяне на задачите към ядрата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини