fbpx
0.3 C
София

Пентагонa възлага договор за облачни услуги на стойност 9 млрд. долара на Google, Oracle, Amazon и Microsoft

Четирите гиганта в областта на облачните технологии ще работят заедно, за да изпълнят стратегията на Пентагона за облачните технологии

Най-четени

Пентагона обяви, че възлага договора си за изграждане на мрежа за изчисления в облак на Google, Oracle, Amazon и Microsoft.

Стойността на широкообхватния договор ще възлезе на 9 млрд. долара на няколко етапа до очакваната дата на приключване през юни 2028 г.

Четирите компании ще играят роля в Съвместната облачна способност на бойците (JWCC) – която е създадена за споделяне на некласифицирани, секретни и строго секретни данни с военния персонал по целия свят – в ход, който представлява обрат в предложението на администрацията на Тръмп, че една компания трябва да отговаря за проекта.

„Облачния“ договор с Пентагонa

Първоначално възложен на Microsoft през 2019 г., Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) по-късно беше оспорен от Amazon и Oracle, които са част от преразгледаното съобщение.

По-късно то е отменено поради забавяния, което според Пентагона означава, че договорът вече не отговаря на нуждите на Министерството на отбраната. В този момент офертите бяха отворени и за четирите спечелили компании в опит да се изравнят условията на конкуренция, но в този момент Администрацията на общите услуги посочи, че само Amazon и Microsoft са в състояние да отговорят на изискванията на Пентагона.

Стигаме бързо напред до този месец: Google, Oracle, Amazon и Microsoft получиха вероятно един от най-престижните договори, които могат да се сключват. Подобно на препоръка за работа, наличието на подкрепата на Министерството на отбраната на САЩ казва хиляди думи за всяка от четирите компании, за които става въпрос за толкова чувствителни и поверителни данни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини