Пентагонът поръча оръдие с далекобойност 1800 километра

17
2892

Пентагонът съобщи, че прототипът трябва да е готов към 2023 година, Това оръдие, изстрелващо хиперзвукови снаряди, ще даде възможност на американската армия да поразява стратегически цели в тила на врага.

Американските военни поръчаха изготвянето на оръдие, което може да поразява наземни цели на разстояние 1000 мили или 1859 км, съобщава Popular Mechanics. Не е известно каква точно технология се използва в това чудо, но полковник Джон Рафърти я описва като изключително иновационна и толкова напредничава, че Пентагонът не е уверен дали ще може да си го позволи.

Но първите изпитания на ключовите технически елементи трябва да започнат съвсем скоро и това ще стане на военноморската база Далгрен (Dahlgren), Виржиния, където бяха проведени тестовете на голямото електромагнитно релсово оръдие (релсотрон).

Предполага се, че това ще е едно много голямо оръдие, изстрелващо реактивни снаряди със собствени ракетни двигатели. Началната скорост на снаряда се осигурява от изгорелите газове в дулото на оръдието, а след това се включва реактивния двигател, който би могъл съществено да промени траекторията на снаряда.

Благодарение на големия диаметър на снаряда, той може да побере повече твърдо ракетно гориво и по този начин съществено да се увеличи дължината на полета.

Новото оръдие заедно с хиперзвуковото оръжие ще дадат възможност за атакуване на отдалечени стратегически цели, без да се налага да се използват военноморските сили на страната.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

На това му се вика ракета…. 😀

Голямата Берта
Голямата Берта

Иска им се на Пентагона, ама за съжаление вече измряха немските конструктори, похитени след ВСВ и принудени да разработват оръжия и ракети за пиндосите… Затова от 10 години космонавтите им летят до МКС с руски ракети.

Хиндо Касимов
Хиндо Касимов

След като не могат като руснаците да осигурят дълголетие на похитените немски учени и конструктори.

hokun
hokun

Абе, чудя се аз какъв е тоя наплив на учени да бягат към Русия а то какво било.
За в бъдеще ще знам от къде идват всички блага по всички земни кълбета. А ти гълта редовно хапчетата.

Киро
Киро

1000 miles =
1 609.344 kilometers

Даниел Десподов
Даниел Десподов

морски мили

Киро
Киро

10x

име
име

Сухоземни цели в морски мили 🙂

мхм
мхм

Railgun няма нищо общо със изгорели газове и снаряди с двигатели. Статията е пълен миш маш.

Скармоз
Скармоз

Изпитанията ще са на полигон, където е тестван релсотрона.
А не че новото оръдие ще е по тази технология.

Technical
Technical

Кривославните сибирски „славяни“ ще се наложи да се върнат в землянките, защото техните оръжия са само анимационна пропаганда.

Принцеса Хая
Принцеса Хая

Като го гледам какво е грациозно и ‘мобилно’ неподвижно няма да е трудно да се проследи, локализира и прати по дяволите такова оръдие с вид на сграда Мисля ,че Сухой за под 2 мин. ще му “’разгледа карантиите“’.Язък за парите хвърлени на вятъра.Планетата умира, океаните- отровени животните измират ,температурите растат екологични катастрофи навсякъде краварите ще целят мухи от 2000 км. 2 снаряда са достатъчни да светнат един в Белият дом и в петоъгълният краварник нар.Пентагон.По възможност с повечко обогатен уран вътре.

Изидорус Б.
Изидорус Б.

И как ще стане това със Сухой , бе Мунчо, ако оръдието е под земята и отгоре излиза само цевта?

А и този Сухой ще бъде посрещнат с цветя и рози, нали?

Muncho
Muncho

Където и да е там и ще си остане защото се вижда че не е мобилно така че е лесна мишена!

Боро
Боро

Аз да взема и аз да си поръчам една златна рибка в аквариум, останалото лесно….

Боро
Боро

Това, че са поръчали, съвсем не означава, че ще получат! Звучи ми като- имам жилищен проблем, поръчах на комшията да ми го реши до 2025 г.

Младен
Младен

Да не стане като с всички останали разработки. Голяма част отидоха в мизантропите от израел за да убиват неродени палестински бебета.