Петиция в Глобалната мрежа призовава към разследване на политиката за обновяване до Windows 10

1
25

Агресивната стратегия на Microsoft за разпространяване на операционната система Windows 10 все повече дразни потребителите. В сайта change.org се появи петиция, която призовава некомерсиалната организация Electronic Frontier Foundation (EFF) да започне разследване на Microsoft, който заставя потребителите да преминават към Windows 10 и изтегля файловете за обновяване без тяхното съгласие.

 

„Методите на Microsoft по внедряването и разпространяването на новата операционна система в най-добрия случай са крайно неетични, а в най-лошия вредоносни“ – се казва в петицията. Към настоящия момент петицията е подписана от 1284 души, като са необходими 1500 подписа. Microsoft засега не коментира това и навярно ще игнорира петицията.

Като доказателство се посочват многобройните случаи за прекъсване на ежедневната работа, при които Windows 10 се намесва в живота на потребителите. Така например, това обновяване струваше на африканците $30 000 поради скъпия сателитен трафик, който бе изхарчен за скритото изтегляне на инсталационните файлове. Създателите на петицията се възмущават и от това, че няма как да бъдат блокирани механизмите за проследяване действията на потребителите.

При всички случаи, тази епопея трябва да приключи на 29-ти юли, когато приключва срока за безплатно обновяване до Windows 10.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
eXceLLen7
eXceLLen7

Цитат:


https://www.change.org/p/the-electonic-frontier-foundation-have-the-eff-investigate-microsoft-for-malicious-practices-regarding-windows-10