Петролните компании спонсорират инфлуенсъри в Instagram

2
420

В ретроспекция знаем, че е било само въпрос на време гигантските петролни компании като Shell да започнат да спонсорират публикации на влиятелни лица в социалните медии.

Със сигурност може би си казвате, че никой не би посмял да замеси името си в социалните мрежи с компании, които печелят милиарди от индустрията, която е един от най-големите замърсители на планетата през последното десетилетие, особено на фона на екологичната вълна и влияние. Но всъщност точно това се случва. Просто погледнете тази обезпокоително иронична публикация от начина на живот на Чери Лин Алмонте, която разказва за опасностите от изменението на климата и как това застрашава емблематичните пейзажи на Калифорния – докато в същото време става ясно, от съобщението за отказ от отговорност, че публикацията е платена от Shell.

Природата и брандовете

Иронията в цялата история, разбира се, е, че фотографираните дървета от поста на Алмонте са обявени за застрашени специално заради климатичните промени, съобщават от Earther, което прави Shell пряко отговорна за проблемите, с които редица активисти, лидери на компании и политици се сблъскват, и се опитват да разрешат.

Но изглежда петролните компании не позволяват на тази ирония да попречи на маркетинга им. Именно компаниите причинители на голяма част от глобалните климатични проблеми вече се опитват да бъдат представени като част от решението на проблемите, чрез внимателно създадени реклами, а директното влияние на инфлуенсъри в социалните мрежи е просто следващата очевидна стъпка в този маркетингов ход.

„Петролните компании ще се опитат да намерят начини да генерират добра репутация, от която да изглежда, че имат ангажимент към климатичните промени, отколкото да рекламират качеството на петролните си продукти в настоящата среда на зелени иновации“, каза Брендън Гахан, главен социален директор в рекламната агенция Makenism.

По-конкретно, той прогнозира как петролните компании ще присъстват в рекламното пространство в бъдеще.

„Тези конгломерати, те са почти толкова излъскани откъм брандово присъствие, че в тях почти няма човечност. Мисля, че те ще продължат да оперират за сметка на човечеството, дори ако някои хора посочват техните недостатъци.“

Междувременно погледът зад завесата показва, че тези компании са по-заинтересовани от изчистването на имиджа си, отколкото от действителните си операции, което означава, че целта им ще бъде да изглеждат като борци за спасяването на климата, отколкото да бъдат постоянно сочени като лошите момчета, каквито в действителност са.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари