Пет дни след старта Mega надмина по посещаемост Rapidshare и Dropbox

0
67

Според показателя Alexa Traffic Rank сайтът Mega.co.nz изпреварва по посещаемост rapidshare.com и dropbox.com. Съдейки по динамиката на растеж, Mega ще успее да влязе в топ сто на най-популярните сайтове в света за по-малко от седмица след старта.

Alexa класира сайтовете чрез т.нар. Reverse indication, т.е. сайтът получил Alexa Traffic Rank = 1 се счита за най-популярен, а с нарастване на тази цифра – популярността намалява. Казано по друг начин, колкото цифрата на Alexa Traffic Rank е по-малка, толкова повече трафик (посещения) генерира той. Следователно, сайтове със стойност на този показател под 10 000 се считат за изключително популярни.

В първия час след отварянето на сайта в него са се регистрирали повече от 100 000 души. В следващите няколко дни, обаче, достъпът до услугата беше невъзможен, поради прекомерния наплив на потребители.

Няколко дни след старта се появиха и първите критичните публикации, които поставят под съмнение сигурността на данните в Mega. Някои от критиките се отнасят до възможните заплахи, свързани с дедупликацията на ниво файл, тъй като според правилата на Mega, файловете се изтриват автоматично, ако тяхно точно копие вече присъства на сайта. На 22 януари в официалния блог разработчиците отговориха на повечето от въпросите, касаещи безопасността, а днес Ким Дотком заяви в своя Twitter, че в близко бъдеще Mega ще проведе конкурс с парични награди за откриване на уязвимости.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари