fbpx
15.8 C
София

Пет неща, които ще се променят в технологиите през 2021 година

Най-четени

Със старта на новата година е нормално да се опитаме да погледнем напред и да помислим как технологиите ще се променят през следващите 12 месеца. Сега ще разгледаме няколко варианта, които ни изглеждат като по-вероятни.

8K телевизорите ще станат по-достъпни

Преди 4 години на CES започнахме да виждаме качествени телевизори с тази разделителна способност и невероятна картина. Неизбежно е те да стигнат до домовете ни. И сега е възможно, но на брутално високи цени. Има го момента, че все още няма кой знае какви източници на 8K съдържание, но същото беше и с 4К телевизорите – въпрос на време ли е.

В момента е възможно да гледаме на 8K чрез ъпскейлинг от 4K или по-ниска резолюция. Това, което очакваме да се случи е, че цените на големите 75+ инча модели с 8K вероятно ще паднат под границата 6000 лева, вървейки към психологическата такава от 5000.

Все повече автомобилни производители ще предлагат директни продажби

Когато Tesla започна да предлага автомобилите си чрез своя уебсайт и мобилното си приложение, много хора бяха скептични. Беше предречен пълен провал. Твърдеше се, че кола се купува само от дилърство. Ами стотици хиляди хора доказаха, че не е така. Както всеки друг офлайн бизнес, така и този ще започне да изпитва затруднения спрямо онлайн пазаруването. Традиционният начин за продаване на автомобили ще започне своята трансформация.

Меш рутерите ще станат по-търсени от традиционните

Хората в малки жилища без проблем ще продължат да бъдат обслужвани от един напълно стандартен рутер с няколко антени. Все повече хора в големи апартаменти и къщи обаче изпитват затруднения. Те ще се насочват към WiFi Mesh решения, които включват няколко свързани устройства, разширяващи обхвата на мрежата. Има очаквания, че дори някои доставчици ще започнат да ги предлагат, така както предлагат единични рутери.

IoT продуктите ще започнат да създават наистина умни домове

От много години ни продават мечтата, че устройствата у дома ще могат да си комуникират помежду си и да работят заедно за по-добро ежедневие. Реалността е, че до сега мащабите на обещаното със сигурност не са се разгърнали. Има решения на отделни марки, които са много скъпи и работят с определени съвместими устройства.

През 2021 ще видим повече добри решения, на по-достъпна цена и съвместими с по-голям набор от вече притежавана от нас техника.

TV услугите ще се трансформират

През тази година услугите за стрийминг бяха навсякъде. Вече имаме не само Netflix и HBO Max/NOW, а и други разработени платформи като Disney+, Amazon Prime Video, YouTube Premium, AppleTV+, Hulu, Stan, Kayo, Foxtel и т.н.

Може би има хора, които поддържат абонамента си към по-голям набор услуги, за да не пропускат нищо. Реалността обаче е, че повечето потребители си имат един или два фаворита. През 2021 година е много вероятно да видим рационализиране на пазара – дали чрез сливания и придобивания, дали чрез отпадания на някои от услугите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини