Печалбите на Apple скочиха с 82%

0
18

Силните продажби на хитовия таблет iPad 2 се оказаха в основата на големия растеж в печалбите на Apple. Компанията е регистрирала скок, който е в размер на внушителните 69%. Данните са от прогнози на Bloomberg за финансовите резултати на Apple през втората четвъртина от 2011 година. Очаква се официалните резултати да излязат всеки момент, информира DigitalTrends.

Продажбите на iPhone 4 затихват в очакване на следващото поколение на линията смартфони на Apple, но таблетите остават голямата сила на компанията и дърпат печалбите до невиждани равнища.

Анализите на Bloomberg сочат, че компанията на Стив Джобс ще реализира приходи в размер на 25 милиарда долара, които са с 59% повече от постиженията в минали периоди. Чистата печалба от тази сума е 5.5 милиарда.

iPhone остава един от основните продукти на Apple, въпреки че актуалните тенденции сочат, че истинските пари вече са в таблетите, където компанията на практика няма реална конкуренция и доминира на пазара.

Apple не смята да спре да полага усилия в областта на телефоните. Краткотрайното отдръпване на клиентите не означава, че серията iPhone губи популярност, а просто доста хора не искат да се прекарат купувайки скъп телефон, който само след няколко месеца вече няма да е актуален. След броени месеци се очаква новият смартфон, който вероятно ще се нарича iPhone 5 или iPhone 4S. Тогава се очаква засилване в продажбите на епълските смартфони.

Редакция:
Излязоха официалните резултати. Според тях нетната печалба е 7.31 милиарда долара, а приходите са 28.57 милиарда. В процентно изражение печалбата е скочила с 82%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари