Печалбите на Samsung нараснаха с 50%, благодарение на чиповете и дисплеите

2
53

Гигантът на пазара на потребителска електроника Samsung Electronics е отчел повече от 50-процентен ръст на приходите си, поради увеличението на цените на полупроводниците и дисплеите.

През октомври-декември 2016 г., оперативната печалба на Samsung (не включва дохода от дъщерните предприятия) възлиза на 9,2 трилиона вона (7,89 милиарда долара) срещу 6,14 трилиона вона година по-рано. В предходното тримесечие, печалбата е скочила със 77,3%.

Тримесечната оперативна печалба на Samsung надмина 9 трилиона йени за първи път през юли-септември 2013 г. Анализаторите от Yonhap Infomax очакваха от компанията финансов показател от 8,4 милиарда вона (7,2 милиарда долара).

През четвъртата четвърт на 2016 г., нетната печалба на Samsung е достигнала 7,09 трилиона вона (6,1 милиарда долара), което представлява увеличение с повече от два пъти в сравнение със същия период на предходната година. Равните на 53,33 трилиона вона (45,7 млрд. долара) приходи не са нараснали, но не са и спадали в сравнение с последните три месеца на 2015 година.

Samsung завърши годината с нарастващи доходи, въпреки изтеглянето на над 3 милиона продадени флагмански смартфона Galaxy Note 7. През октомври 2016 г., корпорацията прекрати производството и продажбата на Galaxy Note 7 заради дефектни батерии. Загубите от изтеглените устройства за изплащане на обезщетения на доставчици и други разходи, свързани с неуспешния старт на Galaxy Note 7 са около 5,3 млрд. долара  от оперативната печалба за периода от третото тримесечие на 2016 г. и първата четвърт на 2017-та, предупреди южнокорейският гигант.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари